Το 2007 πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, ημερίδα της κίνησης «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου» με θέμα : «Η ανάδειξη της κοινωνικής λειτουργίας των ανθρώπων των επαρχιακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και οι απαιτήσεις-προσδοκίες πλήρους και αντικειμενικής ενημέρωσης από τη σκοπιά των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών». Εισηγητές οι Αναστασία Δουλκέρη, καθηγήτρια δημοσιογραφίας στο Α.Π.Θ., Νότης Παπαδόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», Κώστας Κυριακόπουλος, συντάκτης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», Ανδρέας Γιουρμετάκης, διευθυντής ειδήσεων του καναλιού TRT-TV, Γιάννης Σιούλας, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ», Γιάννης Γιαννακόπουλος, δημοσιογράφος της «ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV» και Άρης Ψύχας, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Την ημερίδα συντόνισε το μέλος της Δ.Ε. των Θ.Π.Κ., Δημήτρης Γουγουλιάς.

Το 1981 με επιστολή του στο Δήμαρχο Λαρισαίων ο Γ. Ι. Κατσίγρας, δηλώνει την πρόθεσή του να χαρίσει στο δήμο και την πόλη της Λάρισας εφτακόσιους (700) περίπου πίνακες της συλλογής του, με μόνη προϋπόθεση την ίδρυση δημοτικής πινακοθήκης.
Είναι το σημερινό κόσμημα της Λάρισας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο «Γ.Ι. Κατσίγρα».

Το 2019 Ανακοινώνεται το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον κόσμο και πιο συγκεκριμένα στην Κίνα.

1791 – Η Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνεται νόμος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά την επικύρωσή της από τη Γενική Συνέλευση της Βιρτζίνια.
1914 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο σερβικός στρατός ανακαταλαμβάνει το Βελιγράδι από τον αυστροουγγρικό στρατό.
1914 – Έκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο στο Κιούσου της Ιαπωνίας σκοτώνει 687 άτομα.

1962 – Με την ευκαιρία των γενεθλίων του, ο βασιλιάς Παύλος απονέμει χάρη στο Μανώλη Γλέζο. Χαρίζεται ποινή φυλάκισης ενός έτους και τετραετής εκτόπιση.
1970 – Το σοβιετικό διαστημικό σκάφος Βενέρα 7 προσεδαφίζεται με επιτυχία στην Αφροδίτη. Είναι η πρώτη επιτυχημένη ομαλή προσεδάφιση σε άλλον πλανήτη.
– Ιδρύεται με νομοθετικό διάταγμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που αποτελείται από Φιλοσοφική και Φυσικομαθηματική Σχολή.