Το 2013 Παρουσιάστηκαν στους Γόννους η «Ασπίς Ηρακλέους» και ο «Ήχος Γηγενής». Στο φιλόξενο αύλειο χώρο του παραδοσιακού σπιτιού του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου και στα πλαίσια της έκθεσης που διοργάνωσε το ζεύγος για εικοστή τρίτη χρονιά φέτος, έγινε  η παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Λάλου «Ησιόδου : Ασπίς Ηρακλέους» (ποιητική απόδοση σε 15σύλλαβο) και του ψηφιακού δίσκου-CD «Στου Τιρνάβου το Χαμάμ» του μουσικού συγκροτήματος «ΗΧΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ».
Περισσότερα ΕΔΩ.

Το 1470 – Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τη Χαλκίδα από τους Ενετούς και προβαίνουν σε άγριες σφαγές.
Το 1789 – Σε απάντηση στην απόλυση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Ζακ Νεκέρ, ο ριζοσπαστικός δημοσιογράφος Καμίγ Ντεμουλέν δίνει μία ομιλία η οποία έχει ως αποτέλεσμα την άλωση της Βαστίλης δύο ημέρες αργότερα.
Το 1804 – Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αλεξάντερ Χάμιλτον πεθαίνει μία μέρα μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε σε μονομαχία.
Το 1806 – Δεκαέξι γερμανικά αυτοκρατορικά κρατίδια εγκαταλείπουν την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και σχηματίζουν τη Συνομοσπονδία του Ρήνου.

Το 1920 – Υπογράφεται συνθήκη ειρήνης με την οποία η Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.
Το 1944Αρχίζει η μάχη της Αμφιλοχίας μεταξύ του ΕΛΑΣ και γερμανικών δυνάμεων.
Το 1962 – Οι Rolling Stones δίνουν την πρώτη τους συναυλία στο κλαμπ Marquee του Λονδίνου.
Το 1967 – Ξεσπούν ταραχές στο Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ).

Το 1967 – Η χούντα των Συνταγματαρχών αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από τη Μελίνα Μερκούρη και άλλους 7 Έλληνες της διασποράς, για την αντιδικτατορική τους δράση.
Το 1997 – Ανακαλύφθηκε το πτώμα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στο Βαγιεγκράντε της Βολιβίας