Το 1997 : Γίνονται στο Κιλελέρ από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των αγροτών. Την κατασκευή του μνημείου χρηματοδότησε η τότε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς. Την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης είχαν ο Δημήτρης Γουγουλιάς και ο μετέπειτα δήμαρχος Λάρισας, Κώστας Τζανακούλης. Τελετάρχης στην τελετή των εγκαινίων ο τότε προϊστάμενος του τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης, Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.


Το 1998 : Πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές στο χωριό μας με το νόμο «Καποδίστρια». Παίρνουν μέρος τρεις συνδυασμοί : «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»-Αναστάσιος Τόλιος, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»-Γιάννης Τσιουρβόπουλος και «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»-Τάκης Δημεράς.
Δήμαρχος εκλέγεται ο Αναστάσιος Τόλιος.

Το 1998 – Διεξάγονται στην Ελλάδα οι πρώτες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με βάση το «Νόμο Καποδίστρια» (συνένωση κοινοτήτων κλπ.).

Το 1994 – Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την αστυνομία της Γαλλίας, ότι κακοποιεί ή δολοφονεί τους κρατουμένους της, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.