Το 2013 Στα πλαίσια της 23ης έκθεσης στον αύλειο χώρο του παραδοσιακού σπιτιού του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παύλου Λάλου «Ησιόδου : Ασπίς Ηρακλέους» (ποιητική απόδοση σε 15σύλλαβο) και του ψηφιακού δίσκου-CD «Στου Τιρνάβου το Χαμάμ» του μουσικού συγκροτήματος «ΗΧΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ». Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν κριτικές στο βιβλίο του Παύλου Λάλου των Κωνσταντίνου Πάνου (φιλολόγου) και της Γιώτας Φωτίου (συγγραφέα-εκπαιδευτικού), ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο απήγγειλε ο Δημήτρης Γουγουλιάς. Στο δεύτερο μέρος, ο Γυμναστής-χοροδιδάσκαλος Σωτήρης Καραβασίλης παρουσίασε τον ψηφιακό δίσκο-CD, ενώ ακολούθησε ζωντανή παρουσίαση των τραγουδιών από τους συντελεστές του δίσκου Θανάση Ζιώζια (βιολί), Χρήστο Καλαμπούκα (κιθάρα/λαούτο), Κώστα Κωστούλη (κλαρίνο/φλογέρα) και Παύλο Λάλο, Δανάη Τζήκα και Γεωργία Περίσσιου (τραγούδι).

Το 1776 – Το Ηπειρωτικό Κογκρέσο διορίζει τους Τόμας Τζέφερσον, Τζον Άνταμς, Βενιαμίν Φραγκλίνο, Ρότζερ Σέρμαν και Ρόμπερτ Λίβιγκστον στην Επιτροπή των Πέντε για να συντάξουν τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Το 1821Ελληνική Επανάσταση του 1821: το Αγρίνιο απελευθερώνεται από τον οθωμανικό ζυγό.
Το 1917Ο Αλέξανδρος Α΄των Ελλήνων αναλαμβάνει το θρόνο της Ελλάδας μετά την παραίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’ υπό την πίεση των συμμαχικών στρατευμάτων που καταλαμβάνουν την Αθήνα.
Το 1937 – Το Ρωσικό στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο για την πράξη της προδοσίας και της κατασκοπείας, τον Στρατάρχη Τουχατσέφσκι, καθώς και επτά ακόμη στρατηγούς (Υπόθεση Τουχατσέφσκι)
Το 1963Παραιτείται η κυβέρνηση Καραμανλή λόγω της εμμονής του βασιλιά Παύλου να πραγματοποιηθεί, τελικά, το επίσημο ταξίδι του στο Λονδίνο παρά την αντίθετη εισήγηση της κυβέρνησης.

Το 2002 – Ο Αντόνιο Μεούτσι αναγνωρίστηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο ως ο πρώτος εφευρέτης του τηλεφώνου.
Το 2013Η ΕΡΤ σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σταματάει την μετάδοσή της.
Το 2015Η ΕΡΤ σύμφωνα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επαναλειτουργεί μετά από δύο χρόνια