Το 2015 Με μια άνετη και μεγάλη νίκη γιόρτασε ο Γ.Σ. «ΟΛΥΜΠΟΣ» Γόννων την άνοδό του από το πρωτάθλημα της Β΄ Ε.Π.Σ. Λάρισας, επιστρέφοντας δυναμικά και πάλι στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας. Κέρδισε τον «ΚΕΡΥΑΝΟ» Δένδρων με σκορ 4-0 στο Δημοτικό γήπεδο Γόννων. Οι πολλοί φίλαθλοι απόλαυσαν ένα όμορφο παιχνίδι με τα τέσσερα γκολ να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε πανηγυρική φιέστα και οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και πολλοί χωριανοί χάρηκαν τον αγώνα χειροκροτώντας και τις δύο ομάδες. Για την ιστορία οι ποδοσφαιριστές του ΟΛΥΜΠΟΥ Γόννων (τακτικοί και αναπληρωματικοί) ήταν : ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Π., ΚΑΝΤΑΡΙΝΟΣ Ν., ΜΑΤΖΑΡΗΣ Ν., ΤΣΙΑΠΛΕΣ Θ., MARGEGAI EP., ΤΣΟΥΓΙΑΣ Γ., EDOJ EM., ΝΤΟΝΤΟΣ Κ., ΚΑΛΟΥΣΗΣ Γ., ΚΑΝΑΒΟΥΡΑΣ Ι., ΡΙΖΟΥΛΗΣ Θ., ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ Χ., ΠΑΝΔΡΕΜΕΝΟΣ Δ., ΤΣΙΟΠΑΣ Ι., ΚΑΝΤΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤ., ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΣΤ., ΠΡΑΓΚΑΦΙΛΗΣ Ν. και ΝΤΑΣΙΟΣ Θ.


Το 2013 Μακρυχώρι : Γαία πατρίς, ιστορικό σημείωμα Στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μακρυχώρι παρουσιάστηκε σε μια κατάμεστη από δημότες αίθουσα, το βιβλίο του πρώην δημάρχου Μακρυχωρίου, Θωμά Τσέτσιλα με τον γενικό τίτλο «Μακρυχώρι : Γαία πατρίς, ιστορικό σημείωμα». Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου, Θεόδωρο Σταμάτη, ο οποίος παρουσίασε και το βιογραφικό του συγγραφέα. Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις του Δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, του προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Μακρυχωρίου, Γιάννη Μπούτου και του εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου», Κώστα Σπανού. Την παρουσίαση έκανε η καθηγήτρια πληροφορικής Αποστολία Χρ. Σαΐτη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο συγγραφέας Θωμάς Τσέτσιλας. Τέλος σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο εκπρόσωπος της εταιρείας επεξεργασίας φρούτων «ΚΡΟΝΟΣ» Α.Ε., Ελευθέριος Σαΐτης, που χρηματοδότησε την έκδοση του βιβλίου.


Το 1503 – Ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στα νησιά Κέιμαν και τα ονομάζει Λας Τορτούγας (Οι Χελώνες) εξαιτίας των πολλών χελώνιων που υπήρχαν εκεί.
Το 1534 – Ο Ζακ Καρτιέ φτάνει στη Νέα Γη.
Το 1824 – Ανοίγει για το κοινό η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Το 1940 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο Ουίνστον Τσώρτσιλ διορίζεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την παραίτηση του Νέβιλ Τσάμπερλεν.
Το 1967 – Με ομόφωνη γνώμη του ανακριτή Σωκράτη Σωκρατείδη και του εισαγγελέα Θ. Χατζίκου κρίνεται προφυλακιστέος για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ και μεταφέρεται στις φυλακές Αβέρωφ ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Το 1981 – Ο Φρανσουά Μιτεράν γίνεται ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας.