Και από δω από τη στήλη του Blog «Σαν Σήμερα» να ευχηθώ σε όλους, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ…!!!

Επειδή πολλά γεγονότα είναι «ορφανά» από συγκεκριμένη ημερομηνία, όχι όμως και από χρονολογία τα αναφέρω ως γεγονότα που έγιναν τη 1η Γενάρη της χρονιάς που συνέβησαν στην περιοχή μας, για να μην ξεχαστούν και αυτά είναι :

Το 1970 ιδρύεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.
Το 1912-1913 ιδρύεται η Αστυνομία Γόννων.
Το 1956 ιδρύεται και λειτουργεί το Γυμνάσιο Γόννων με 38 μαθητές.
Το 1886 κτίζεται και λειτουργεί ο ναός της Αγίας Παρασκευής.
Το 1927 εφαρμόζεται η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών της περιοχής του Κάτω Ολύμπου.
Το 1911 αποξηραίνεται η λίμνη Καλλιπεύκης (1907-1911).
Το 1914 με δήμαρχο τον Στέφανο Βαλασσόπουλο οι Γόννοι αποκτούν το πρώτο υδραγωγείο και το πρώτο δίκτυο ύδρευσης με 18 βρύσες στις γειτονιές του χωριού.
Το 1882 χτίζεται για πρώτη φορά ο ναός του Αγίου Γεωργίου Γόννων, σε οικόπεδο και χρηματική δωρεά για το χτίσιμο από τον Γενίτσαρο Μαμούτ-Αγά (τον αποκαλούσαν και Γιώργο). Το 1954-55 ο ναός θα ξανακτισθεί και είναι αυτός που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Το 2011 : Εφαρμόζεται ο νόμος «Καλλικράτη» στην τοπική Αυτοδιοίκηση με την ενοποίηση παλιών δήμων και κοινοτήτων. Στη περιοχή μας δημιουργείται ο δήμος Τεμπών που αποτελείται από την κοινότητα Αμπελακίων με πρόεδρο τον Σολωμό Γεώργιο, το δήμο Γόννων με δήμαρχο τον Αναστάσιο Τόλιο, το δήμο Κάτω Ολύμπου με δήμαρχο τον Βαλσαμόπουλο Νίκο, τον δήμο Μακρυχωρίου με δήμαρχο τον Λιούπα Ζήση και τον δήμο Νέσσωνα με δήμαρχο τον Γερογιάννη Νίκο.
Πρώτος Δήμαρχος του νέου δήμου Τεμπών αναλαμβάνει ο Κολλάτος Κώστας.


Το 45 π.Χ. – Το Ιουλιανό ημερολόγιο τίθεται σε ισχύ στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ορίζοντας την 1η Ιανουαρίου ως νέα ημερομηνία έναρξης του έτους.
Το 1788 – Η εφημερίδα The Daily Universal Register του Λονδίνου κυκλοφορεί το πρώτο της φύλλο υπό τη νέα ονομασία The Times.
Το 1804 – Τερματίζεται η γαλλική κυριαρχία στην Αϊτή. Η Αϊτή γίνεται η πρώτη μαύρη δημοκρατία και η δεύτερη ανεξάρτητη χώρα στη Βόρεια Αμερική μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το 1822 – Η Α΄ Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου υιοθετεί το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το 1912 – Ιδρύεται η Δημοκρατία της Κίνας.
Το 1958 – Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. (Ε.Ο.Κ.).
Το 1965 – Ποινή παύσης τριών μηνών επιβάλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Μπακόπουλος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια για απόπειρα επηρεασμού των ανακρίσεων για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το 1970 – 2.500.000 Έλληνες υποδέχονται το νέο έτος πάσχοντας από την ασιατική γρίπη. 85 άτομα χάνουν τελικά τη ζωή τους λόγω της επιδημίας, η οποία πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη προκαλώντας, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, τον θάνατο 2.500 ατόμων μέσα στην πρώτη εβδομάδα του έτους.
Το 1981 – Η Ελλάδα γίνεται μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.
Το 1993 – Διάλυση της Τσεχοσλοβακίας: Η Τσεχοσλοβακία χωρίζεται στην Τσεχία και τη Σλοβακία.
Το 1999 – Εισάγεται το ευρώ σε 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με εξαίρεση τη Δανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία).

Το 2001 – Η Ελλάδα γίνεται μέλος της Ευρωζώνης.
Το 2002 – Το ευρώ γίνεται το μόνο έγκυρο νόμισμα σε 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.