Και από δω από τη στήλη του Blog «Σαν Σήμερα» να ευχηθώ σε όλους, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ…!!!

Το 2011 : Εφαρμόζεται ο νόμος «Καλλικράτη» στην τοπική Αυτοδιοίκηση με την ενοποίηση παλιών δήμων και κοινοτήτων. Στη περιοχή μας δημιουργείται ο δήμος Τεμπών που αποτελείται από την κοινότητα Αμπελακίων με πρόεδρο τον Σολωμό Γεώργιο, το δήμο Γόννων με δήμαρχο τον Αναστάσιο Τόλιο, το δήμο Κάτω Ολύμπου με δήμαρχο τον Βαλσαμόπουλο Νίκο, τον δήμο Μακρυχωρίου με δήμαρχο τον Λιούπα Ζήση και τον δήμο Νέσσωνα με δήμαρχο τον Γερογιάννη Νίκο.
Πρώτος Δήμαρχος του νέου δήμου Τεμπών αναλαμβάνει ο Κολλάτος Κώστας.


Το 45 π.Χ. – Το Ιουλιανό ημερολόγιο τίθεται σε ισχύ στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ορίζοντας την 1η Ιανουαρίου ως νέα ημερομηνία έναρξης του έτους.
Το 1788 – Η εφημερίδα The Daily Universal Register του Λονδίνου κυκλοφορεί το πρώτο της φύλλο υπό τη νέα ονομασία The Times.
Το 1804 – Τερματίζεται η γαλλική κυριαρχία στην Αϊτή. Η Αϊτή γίνεται η πρώτη μαύρη δημοκρατία και η δεύτερη ανεξάρτητη χώρα στη Βόρεια Αμερική μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το 1822 – Η Α΄ Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου υιοθετεί το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το 1912 – Ιδρύεται η Δημοκρατία της Κίνας.
Το 1958 – Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. (Ε.Ο.Κ.).
Το 1965 – Ποινή παύσης τριών μηνών επιβάλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Μπακόπουλος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια για απόπειρα επηρεασμού των ανακρίσεων για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το 1970 – 2.500.000 Έλληνες υποδέχονται το νέο έτος πάσχοντας από την ασιατική γρίπη. 85 άτομα χάνουν τελικά τη ζωή τους λόγω της επιδημίας, η οποία πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη προκαλώντας, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, τον θάνατο 2.500 ατόμων μέσα στην πρώτη εβδομάδα του έτους.
Το 1981 – Η Ελλάδα γίνεται μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.
Το 1993 – Διάλυση της Τσεχοσλοβακίας: Η Τσεχοσλοβακία χωρίζεται στην Τσεχία και τη Σλοβακία.
Το 1999 – Εισάγεται το ευρώ σε 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με εξαίρεση τη Δανία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία).

Το 2001 – Η Ελλάδα γίνεται μέλος της Ευρωζώνης.
Το 2002 – Το ευρώ γίνεται το μόνο έγκυρο νόμισμα σε 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.