Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την πλειοψηφία του Δήμου Τεμπών μετά από πρόταση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην χτεσινή κεκλισμένων των θυρών συνεδρίαση. Σε ανακοίνωση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημαίνονται τα εξής :
«Στη συνεδρίαση της 13/10/2020 του Δ.Σ. του Δήμου Τεμπών, η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών κατέθεσε ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων, πλην τριών της συμπολίτευσης, ρίχνοντας έτσι τις «μάσκες».
Το ψήφισμα έχει ως εξής :
«Το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών, χαιρετίζει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και ένα πλήθος στελεχών της, ως εγκληματική οργάνωση, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ , Αιγυπτίων αλιεργατών και άλλων πολιτών και άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως αποδείχτηκε κατά την διάρκεια της πολύχρονης δίκης.

Η παραδειγματική τιμωρία τους, με τις ανώτερες προβλεπόμενες ποινές, είναι απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που διατρανώθηκε και με τις μεγάλες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.
Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας, να καταδικάσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό, που τόσο, εξ αιτίας τους, έχει υποφέρει ο τόπος μας και όλη η ανθρωπότητα.
Καλούμε τον λαό του δήμου μας να τους γυρίσει την πλάτη σε κάθε χωριό, κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης»

Πηγή : Larissanet

Σχόλιο για το ίδιο θέμα, δημοσιεύεται σήμερα και στη στήλη «Ψιθυριστά» της εφημερίδας «ΕΛΥΕΘΡΙΑ» της Λάρισας.

Όπως αναφέρει σε σημερινό (15/10/20) ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο δημοσιογράφος Κώστας Τσόλας, δεν ψήφισαν την πρόταση ψηφίσματος οι αντιδήμαρχοι, Πυργετού – Ζαρδούκας Κωνσταντίνος και Γόννων – Καραναστάσης Αθανάσιος και ο δημοτικός σύμβουλος από το Συκούριο, Κακαγιάννης Χρήστος, όλοι τους μέλη της πλειοψηφίας του συνδυασμού του δημάρχου, Γιώργου Μανώλη.