Με αφορμή κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Γόννων και μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη με τον Συντονιστή του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κανελλόπουλο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ψεκασμός με ειδικό, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΑΤ σκεύασμα στο χωριό.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει την Τετάρτη 14/09/2022 μετά τις 10:30 το βράδυ και υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει μιάμιση με δυο ώρες.

Για προληπτικούς λόγους, συνιστάται οι πολίτες των Γόννων να μην κυκλοφορούν στην περιοχή αυτή από τις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης 14/09/2022 έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης 15/09/2022. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο, ο υπεύθυνος του ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματήσει τον ψεκασμό και το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, να μην έχουν απλωμένα ρούχα σε εξωτερικό χώρο και να προφυλάξουν τα κατοικίδια σε εσωτερικό χώρο. Ειδικότερα για τα καταστήματα στην περιοχή εφαρμογής συνιστάται να κλείσουν πριν από τις 10:30 το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2022.


Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους πολίτες ώστε να βοηθήσουν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δίνονται καθώς ο ψεκασμός γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Βασικά προληπτικά μέτρα : – Όχι στάσιμα νερά – Εγκεκριμμένα εντομοαπωθητικά σώματος – Εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά – εντομοκτόνα χώρου – Μακριά μανίκια και παντελόνια – Σήτες – Κουνουπιέρες – Πότισμα πρωινές ώρες.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες κατευθύνσεις, μελετήστε τις ΕΔΩ τις οδηγίες του ΕΟΔΥ