Το βίντεο της εκδήλωσης

Όσοι κατάφεραν και βρέθηκαν σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στο «Πετρογέφυρο» και στη συνέχεια στην πλατεία της Κουλούρας συμμετείχαν και απόλαυσαν μια διαφορετική, μια άλλη εκδήλωση. Ένα πετρογέφυρο και μια πλατεία ένωσε φορείς και φίλους του περιβάλλοντος και του πολιτισμού της περιοχής, από τους δήμους Αγιάς και Τεμπών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε από το Πετρογέφυρο Α. Κομνηνού από την πλευρά του Πυργετού στις 10.30 όπου ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Λαγός μίλησε για την ιστορία του γεφυριού και της περιοχής.
Άσχημη εντύπωση προκάλεσε σε όλους όσους παραβρέθηκαν η μεγάλη δυσκολία προσβασιμότητας στο χώρο, όταν λίγα χρόνια πριν και μετά την μερική αναστύλωση του γεφυριού ξεναγούνταν εκεί μικροί μαθητές δημοτικών σχολείων.
Ακολούθησε η συνάντηση στην φιλόξενη πλατεία της Κουλούρας, όπου ο Δημήτρης Λαγός με λόγια απλά και κατανοητά, μίλησε για την ταυτότητα της περιοχής μέσα στο χρόνο από την αρχαιότητα, τον πολιτισμό της, το περιβάλλον της μέχρι την σημερινή αρχιτεκτονική του τοπίου.
Απαντήσεις σε απορίες και ερωτήσεις δόθηκαν στη συνέχεια από τον συντονιστή της εκδήλωσης, Γιώργο Εμμανουήλ και ακολούθως πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι φορέων της περιοχής από τα παράλια της Αιγάνης (Μεσάγκαλα), τους Γόννους, την Ιτέα, την Καρίτσα, την Κρανιά, τον Πυργετό, το Ομόλιο, την Αλεξανδρινή και το Στόμιο, αλλά και απλοί πολίτες-δημότες της περιοχής.
Αποφασίστηκε τέλος η ίδρυση ενός Δικτύου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Τοπικών Φορέων και Πολιτών του Δέλτα Πηνειού και των Τεμπών ενώ ορίστηκε πενταμελής Συντονιστική Επιτροπή η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στους Γόννους, θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις, τις θέσεις και τους σκοπούς του δικτύου με βάση όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση.

Φωτογραφίες εκδήλωσης (το βίντεο αργότερα…) :