Ο πρόεδρος του Κυψελοχωρίου, Δημήτριος Ζαϊρές – Καρανάσιος παραιτήθηκε από τη θέση του, αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη και αντιδημάρχων του Δήμου. Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει : «Αναγκάστηκα σε παραίτηση μετά τον ανελέητο πόλεμο που δέχτηκα από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους».

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Κυψελοχωρίου ήταν ο μοναδικός ανεξάρτητος υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές (πήρε 125 ψήφους), γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αναπληρωματικός για να τον αντικαταστήσει. Τα άρθρα 54-Παραίτηση αιρετών και 56-Εκλογή εξαιτίας διάλυσης συμβουλίων του τελευταίου νόμου για την αυτοδιοίκηση δεν είναι σαφή για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, αναφέροντας ότι : «Ειδικές διατάξεις που ρυθμίζουν διαφορετικά τον τρόπο υποβολής ή αποδοχής παραίτησης, καθώς και αντικατάστασης των παραιτουμένων εξακολουθούν να ισχύουν.».

Αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης Δ. Τεμπών» και «Λαϊκή Συσπείρωση» της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Τεμπών κατά τη συζήτηση του θέματος «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 9 ΜW ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΡΥΦΗ» στην Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη αποχώρηση της παράταξης Κολλάτου από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τεμπών.
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης Δ. Τεμπών» με επικεφαλής τον Κώστα Κολλάτο επισημαίνει τα εξής :

«Καταγγέλλουμε στους δημότες του Δήμου Τεμπών την ωμή παραβίαση απόφαση Δ.Σ από την Δημοτική Αρχή και τον κ. Γ. Μανώλη, άνευ λόγου και αιτίας , κομίζοντας μια απλή αίτηση ιδιωτικής εταιρίας με μηδενική αναφορά στις περιβαλλοντικές μελέτες αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο πραξικοπηματικά προγενέστερη απόφαση.
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Τεμπών, αποφασίσαμε την αποχώρηση της παράταξης μας μετά την εμμονή της Δημοτικής Αρχής να εισάγει προς συζήτηση το παρακάτω θέμα με τίτλο «Επανεξέταση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των 2 Φ/Β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις Κραταιά και Κορυφή του Δ. Τεμπών, ΠΕ Λάρισας ισχύος 9KW έκαστος». Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7-10-2019,παρουσία εκπροσώπων και μελετητών ιδιωτικής εταιρίας, όπου μετά την ανταλλαγή επιχειρημάτων το Σώμα με ψήφους 11 υπέρ και 13 κατά, εξέφρασε αρνητική γνωμοδότηση, απορρίπτοντας τις οποιαδήποτε παρεμβάσεις στις περιοχές «Κραταιά» και «Κορυφή του Δ.Τεμπών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εισαχθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ενώ χαρακτηριστική υπήρξε η έκφραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ότι δεν πρέπει να θυσιάζονται τα πάντα στο «βωμό» των Φωτοβολταικών πάρκων.
Αρνούμενη η Δημοτική Αρχή να παραδεχθεί ότι δεν πέρασε η πρόταση της, επιχειρεί να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ισχυριζόμενη δήθεν αλλαγές πού δεν υπάρχουν στην Μ.Π.Ε, ευελπιστώντας αυτή τη φορά να αποκτήσει την πλειοψηφία.

Η μοναδική εξέλιξη είναι ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη θέση «Κραταιά» προς το παρόν είναι Δημόσια Δασική έκταση. Επομένως δεν υφίσταται καμία αλλαγή στην ΜΠΕ. Θυμίζουμε ακόμη ότι προ ημερών πραγματοποιήθηκε εκ των υστέρων με την μορφή διαβούλευσης, συνάντηση στην Δημοτική Κοινότητα Καλοχωρίου, όπου παρουσία 50-60 συμμετεχόντων συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, αγνοώντας και πάλι την ύπαρξη περίπου 100 υπογραφών κατοίκων του Χειμαδιού πού είναι αντίθετοι στον επενδυτικό σχεδιασμό της ιδιωτικής εταιρίας. Τονίζουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στους κατοίκους αυτούς , ενώ καλούμε παράλληλα την Δημοτική αρχή να σταματήσει τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις της σε προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».