Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του φίλου μου και συγγραφέα Παύλου Λάλου με τίτλο : «Λεξάντρα ή Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» και είναι ένα θεατρικό μονόπρακτο.

Ο Παύλος Λάλος από την Κρανιά και γαμπρός στους Γόννους, γράφει για το νέο του βιβλίο : «Παρέλαβα 2.12.20, τυπωμένο το νέο μου έργο, ένα θεατρικό μονόπρακτο-μονόλογο με τίτλο “Λεξάντρα ή Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”, σε μικρό σχήμα, όπως το βιβλίο μου «ΛΥΘΡΟΣ». Προαναγγέλλω ότι ο Θεόφιλος Λάλος, Σκηνοθέτης – ηθοποιός & Καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό θέατρο Θέρμης, προτίθεται να το ανεβάσει στη σκηνή μόλις επιτραπούν οι πρόβες των θεάτρων. Στη Λάρισα το βιβλίο θα το παρουσιάσω μόλις υπάρξουν συνθήκες κατάλληλες.

Η υπόθεση του έργου είναι : Η ηλικιωμένη Λεξάντρα, που κάθεται σε ρετιρέ στη Σαλονίκη, αφηγείται – μονολογεί τη ζωή της, από τότε που ήρθαν πρόσφυγες στη Σαλονίκη από την Ραιδεστό Ανατ. Θράκης, την εγκατάσταση στο Κουλέ Καφέ, την γνωριμία με τον άντρα της και τον γάμο, τον πόλεμο του ’40 και την Κατοχή – Εμφύλιο, τα προβλήματα με την Χούντα, τον θάνατο του άντρα της, ταξίδια στην Τουρκία και το Ισραήλ ως την προδοτική στάση της ανιψιάς και βαφτιστικιάς της.
Είναι ένα Σαλονικιώτικο πρόσωπο λογοτεχνικό, αλλά απηχεί γυναίκες πραγματικές της Σαλονίκης, ένα πορτραίτο – σύμβολο για μένα και για πολλούς που θα το διαβάσουν ή θα το δουν στο θέατρο. (φυσικά κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι συμπτωματική…)».

Εγώ να ευχηθώ στον φίλο μου Παύλο, καλοτάξιδο το μονόπρακτο σαν βιβλίο αλλά και πάνω στο σανίδι. Τώρα μια παρουσίαση στο χωριό της γυναίκας του, τους Γόννους, θα μπορούσε να γίνει όταν θα είμαστε ελεύθεροι να κυκλοφορούμε…