Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Λάρισας το 2021 (ανάλογα βέβαια και με τις εξελίξεις της πανδημίας), ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Όπως σημειώνεται στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι η προώθηση με κάθε τρόπο των πολιτισμικών και αθλητικών αξιών, η συνεργασία με τους πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους και φορείς και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και για το δήμο Τεμπών είναι οι εξής :

1. 6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Δημιουργίας στις 23 έως 28 Αυγούστου 2021 στους Γόννους. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις: Εργαστήριο φωτογραφίας όπου θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής από ερασιτέχνες ζωγράφους, θα πραγματοποιηθεί παράσταση – αφηγηματικός λόγος για παιδιά με τίτλο «Κοινός Λόγος», μουσική συναυλία με τον Γιώργο Βαλιάκα και με άλλους ερασιτέχνες τραγουδιστές, ημερίδα αστρονομίας με παρατήρηση του ουρανού και τέλος θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για την ιστορία των Γόννων. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Γόννων. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2.600 ευρώ.
Όπως διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων, Κώστα Παπαδούλη, συνδιοργανωτές είναι Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, η Δημοτική Πινακοθήκη και ο σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Γόννων, όπως αυτό το φεστιβάλ γίνεται τα τελευταία χρόνια και όχι το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, όπως λανθασμένα αναφέρεται.

2. Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ελατειωτών στην Ελάτη στις 25 Ιουλίου 2021. Θα συμμετέχουν χορευτικά τμήματα της περιοχής, καθώς και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 5.000 ευρώ.

3. 9η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στην Καλλιπεύκη του Νομού Λάρισας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021. Η συνάντηση περιλαμβάνει ομιλίες παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων που αφορούν την Ορειβασία. Στο πλαίσιο της συνάντησης δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί ανάβαση στην κορυφή της Μεταμόρφωσης. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Σύλλογος «Υπαίθρια Ζωή Λαρίσης». Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 3.500 ευρώ. Πολιτιστικές εκδηλώσεις
4. Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κυψελοχώρι στις 17 Ιουλίου 2021. Ο προγραμματισμός της εκδήλωσης περιλαμβάνει την εμφάνιση τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων και συλλόγων όλων των τμημάτων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί και ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής θεσσαλικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Τεμπών. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2.450 ευρώ.

Πηγή : «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Λάρισας