Μεγάλη η τιμή για τον Λαρισαίο πανεπιστημιακό γιατρό και καλό μου φίλο Νίκο Σκεντέρη, που εξελέγη παμψηφεί και ομόφωνα αντιπρόεδρος στη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη.

Γράφει η σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ :
«Ο καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Σκεντέρης, ομόφωνα εκλέχθηκε και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ, του Κεντρικού Οργάνου της Εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη, με τον πρόεδρο της ΔΕΦΝΚ και πρεσβευτή του Ελληνισμού κ. Γιώργο Στασινάκη, να εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Λαρισαίο ιατρό και να του εύχεται καλή θητεία. Εκτός των αρχαιρεσιών, στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
*Προτεραιότητες για τα επόμενα έτη:
-Εκδηλώσεις σε Σχολεία, Βιβλιοθήκες, χωριά και πόλεις σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου), Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Περιφέρειες.
-Ημερίδες: «Πώς οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς αντιμετωπίζουν το έργο του Καζαντζάκη» και «Η Διδασκαλία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στα Σχολεία».
-Συνέδρια: «Νίκος Καζαντζάκης και φύση» και «Νίκος Καζαντζάκης ταξιδευτής».
-Ίδρυση Λεσχών Ανάγνωσης για τη μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
-Προβολή της ετήσιας επιθεώρησης Le Regard cretois / H Κρητική ματιά, η οποία δημοσιεύεται ανελλιπώς από το 1990, στα γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει ανέκδοτα ή ελάχιστα γνωστά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, ξεχασμένα ή αδημοσίευτα ακόμα, αξιόλογες μελέτες, μαρτυρίες, ανέκδοτες φωτογραφίες κ.ά.
-2021, 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία: Οργάνωση πολλών εκδηλώσεων με βάση το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη “Καπετάν Μιχάλης” και την τραγωδία “Καποδίστριας”».

Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ