Πέρασαν περισσότερο από 30 χρόνια από τότε που ο «αυριανισμός» σφράγιζε την πολιτική ζωή του τόπου με συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τού τότε κραταιού ΠΑΣΟΚ. Κύριος στόχος ήταν η Αριστερά και οι ηγέτες της, τους οποίους η εφημερίδα του μακαρίτη Γιώργου Κουρή εμφάνιζε να ζουν κρυφή πολυτελή ζωή σε αντίθεση με την ιδεολογία τους και την πραγματικότητα.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης για παράδειγμα -παρά τη λιτή και φτωχική ζωή του- εμφανιζόταν να έχει βίλες, κότερα, εργοστάσια και να χρησιμοποιεί θωρακισμένη Μερσεντές για τις μετακινήσεις του. Ο ίδιος με αρκετή δόση χιούμορ, ενώπιον του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε πει σε δημοσιογράφο της «Αυριανής»: «Εμείς είμαστε κουμπάροι. Μου βαφτίσατε το Αουντι (σ.σ. το κομματικό αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε) Μερσεντές».
Από τις συκοφαντίες της εφημερίδας αυτής δεν είχε γλιτώσει ούτε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, τον οποίο εμφάνισε κάποια στιγμή σαν συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής, δημοσιεύοντας πλαστή -όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- φωτογραφία.
Αυτός ήταν ο «αυριανισμός». Ενας ιδιότυπος φασισμός που επιδίωκε να αντικαταστήσει την πολιτική αντιπαράθεση για ιδέες, θέσεις και προτάσεις με τη συκοφαντία και τη λάσπη.

Εκείνο το φαινόμενο φαίνεται πως αναβιώνει στις μέρες μας και μάλιστα στο διάστημα που ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο τιμόνι της Ν.Δ., είτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε ως πρωθυπουργός. Τη θέση, βέβαια, των μέσων ενημέρωσης του Γ. Κουρή πήραν τα μέσα ενημέρωσης που άμεσα ή έμμεσα ελέγχει ο Β. Μαρινάκης. Ο στόχος, όμως, παραμένει ίδιος: να συκοφαντηθεί πάση θυσία και με κάθε τρόπο ο πολιτικός αντίπαλος.
Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός δεν έχει διδαχτεί τίποτε. Ούτε από τη μεταπολιτευτική Ιστορία, ούτε από την οικογενειακή ιστορία του. Να του ζητήσει επομένως κάποιος να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να αποφύγει τον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε, είναι μάλλον μάταιο.

Το μόνο που μένει είναι να υποχρεωθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της διαφάνειας. Αντί να επιδίδεται στη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων του μέσω των φιλικών του μέσων ενημέρωσης, ας ακολουθήσει το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα και ας δώσει στη δημοσιότητα όλα τα δεδομένα για τη δική του περιουσιακή κατάσταση. Το αντέχει;

Πηγή : ΕΦ.ΣΥΝ.