Μ’ αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και δηλώσεις αρμοδίων για τις επικείμενες εργασίες οδόστρωσης και ασφαλτόστρωσης στο νέο δρόμο που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σύνδεση της Ροδιάς με τους Γόννους, έκανα σήμερα μια βόλτα στη διαδρομή από τους Γόννους μέχρι τη Ροδιά και κατέγραψα με βίντεο και φωτογραφίες την κατάσταση του δρόμου και την εξέλιξη των εργασιών. Προσωπικά με βάση όσα είδα – αν και δεν είμαι ειδικός – εκτιμώ ότι δεν θα γίνει και τόσο άμεσα η ασφαλτόστρωση του δρόμου. Παρ’ όλα αυτά ο δρόμος ακόμα και σήμερα είναι βατός για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Η ιστορία της ανακατασκευής του δρόμου αυτού έρχεται από παλιά… Στις 14 Φλεβάρη 2008 υπογράφεται η μελέτη κατασκευής του, ενώ οι εργασίες για το πρώτο κομμάτι του έργου (Γόννοι-Ελιά) ξεκινούν τον Μάρτη-Απρίλη του 2020.
Τόσο το Blog – Perataria.gr, όσο και άλλα δημοσιεύματα αλλά και παρεμβάσεις έγιναν για τη σωτηρία των πέτρινων γεφυριών του παλαιού δρόμου ( https://www.perataria.gr/xekinisan-oi-ergasies-sto-dromo-gonnoi-rodia/ ). Δυστυχώς δεν διασώθηκε κανένα έτσι ώστε να βρίσκεται σε θέα από κάποιον που θα περνάει το δρόμο αυτό. Κρίμα …

Έγραφα τότε στις 6 Μάη 2020 : «Τι θα γίνει με την διάσωση των παλιών πετρόκτιστων γεφυριών του παλαιού δρόμου Γόννων-Ροδιάς; θα απαντηθούν να υποθέσω στο μέλλον…. Έτσι κι αλλιώς ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των παραγωγών της περιοχής αρχίζει να υλοποιείται μετά από δεκαπέντε χρόνια περίπου και μετά από δώδεκα χρόνια από την υπογραφή της πρώτης σύμβασης για την εκτέλεσή του».
Δες τε στη συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες του δρόμου.