Το κατάμεστο Χοροστάσι της Κρανιάς υποδέχτηκε χτες (Κυριακή 7 Αυγούστου 2022) το μουσικοχορευτικό δρώμενο του “Χορίαμβου” με τίτλο «Απ’ τη Σμύρνη στον Πειραία».

Μουσική – τραγούδια και λόγια δέθηκαν αρμονικά με το μεράκι και το ταλέντο των μελών του Χορίαμβου, που με την καθοδήγηση του Νίκου Σαμαρίνα, έδωσαν ένα αποτέλεσμα που ενθουσίασε το κοινό που με χειροκροτήματα εκδηλώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης΄
Εξαιρετική και η παρουσία των μουσικών και ερμηνευτών καθώς και του χορευτικού του Λιτόχωρου με τα όμορφα κοστούμια τους.

Ο Αύγουστος είναι ακόμη εδώ κι αν σας δοθεί η ευκαιρία, να παρακολουθήσετε την παράσταση, μην τη χάσετε…

Για την ιστορία να αναφέρουμε τους συντελεστές της παράστασης :

Το σενάριο, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες είναι του Νίκου Σαμαρίνα. Η παραγωγή είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας «Χορίαμβος» (2022)
Χορεύουν οι Σαμαρίνας Νίκος, Χαρχαντής Νίκος, Μπούτλας Δημήτρης, Βλάνδος Δημήτρης, Παπαθανασίου Σωτήρης, Σαραφείδου Ζωή, Τσιάρα Άννα, Βλάχου Αφροδίτη, Ατιάνη Σοφία και τραγουδούν οι Καραλή Βασιλική και Αγραφιώτης Αντώνης.
Η ορχήστρα αποτελείται από τους μουσικούς- οργανοπαίκτες: Σαμαρίνα Ελένη, Κιθάρα – τραγούδι, Πατούλιας Δημήτρης, Ακορντεόν – τραγούδι, Τσιαπλές Βαγγέλης, Μπουζούκι – τραγούδι.
Συμμετέχει φιλικά ομάδα χορευτών του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτόχωρου (ΠΟΛ), με χοροδιδάσκαλο την Γραμματόση Ελένη αποτελούμενη από τους εξής : Μπονοβόλιας Νίκος, Φουρκιώτης Γιάννης, Σμυρλής Δημήτρης, Γραβάνης Γιώργος, Καραδήμος Νίκος, Τσιμούρας Θόδωρος, Γραμματόση Ελένη, Πατσιαρίκα Λίτσα, Κουτσιμάνη Νίτσα, Βούρου Μαρία, Στανίση Νίτσα, Μαύρου Ευαγγελία, Καρατέγου Κατερίνα, Ρεμπάτσιου Κατερίνα, Τσιμούρα Κατερίνα.

Κείμενο-Βίντεο-Φωτογραφίες : Δημήτρης και Φλώρα Γουγουλιά