Σε νέα παράταση για την παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας στην ανατολική έξοδο της κοιλάδα των Τεμπών, μέχρι τις 31 Γενάρη 2021 – δηλαδή άλλους τρείς μήνες – προχώρησε η ανάδοχος εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» που υλοποιεί το έργο ανακατασκευής της γέφυρας Πηνειού.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Και ενώ η αρχική σύμβαση του έργου έληγε τον Ιούνιο του 2020, μετά από δύο παρατάσεις μέχρι και τον Οκτώβρη 2020, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, αλλά αντί αυτού ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία νέα παράταση μέχρι 31-01-2021.

Εδώ τώρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ή οι μελετητές και οι εργολάβοι υλοποίησης του έργου έπεσαν εντελώς έξω στις μελέτες και τις προβλέψεις τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιστημονική και οργανωτική τους επάρκεια, ή σκόπιμα η εταιρεία καθυστερεί την παράδοση του έργου για να διοχετεύει υποχρεωτικά την κυκλοφορία των οχημάτων από τις σήραγγες (βλέπε πληρωμή διοδίων), αδιαφορώντας για την εύρυθμη λειτουργία και επικοινωνία των κατοίκων των δήμων Τεμπών και Αγιάς και ιδιαίτερα των παραλίων. Όσο για τις κάρτες δωρεάν διέλευσης των δημοτών του δήμου Τεμπών μάλλον δώρο άδωρο το χαρακτηρίζουν οι δημότες και οι επαγγελματίες της περιοχής.