Τα Τέμπη μέσα από τη συλλογή του Νίκου Παπαθεοδώρου
Το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής Οικογένειας Συρμακέζη, στην Ελάτεια, διοργανώνει εκδήλωση – έκθεση με θέμα «Τα μυθικά Τέμπη, μέσα από τη συλλογή του Νίκου Παπαθεοδώρου», την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στον προαύλειο χώρο του Μουσείου.
Η έκθεση περιλαμβάνει παλιές χαλκογραφίες, φωτογραφίες και επιστολικά δελτάρια, μία επιλογή από τη συλλογή του ιατρού – ιστοριοδίφη κ. Νίκου Παπαθεοδώρου.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν κατά σειράν:
Ο αρχαιολόγος κ. Γιώργος Τουφεξής του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, η επιχειρηματίας κ. Ιωάννα-Αλεξάνδρα Σαΐτη της Intercomm Foods S.A., και ο αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, τέως Αρχηγός Εθνικής Φρουράς, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας.
Ο κ. Νίκος Παπαθεοδώρου, θα παρουσιάσει τη συλλογή του και τα εκθέματα της έκθεσης. Μετά την επίσκεψη στην έκθεση, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
Την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά οι Δημήτρης Χατζούλης (όμποε), Ευφροσύνη Κτιστάκη (πιάνο), Ευδοκία Χώτα (βιολί) και Παναγιώτης Σπυρόπουλος (σαξόφωνο).
Η εκδήλωση και η έκθεση αποτελούν μία συμβολή στην ανάδειξη της τεράστιας πολιτιστικής σημασίας της κοιλάδας των Τεμπών, αλλά και ολόκληρης της γύρω περιοχής της, που συμπίπτει πρακτικά με την έκταση του σημερινού Δήμου Τεμπών.