Ένα «κύμα» νοσταλγίας και κεφιού παρέσυρε το πλήθος των δημοτών και των επισκεπτών που παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην φιλόξενη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου την μουσική εκδήλωση που οργάνωσε και παρουσίασε η ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», με θέμα «Μια φορά θυμάμαι..», ένα αφιέρωμα στο «Νέο Κύμα» και στις Μπουάτ της δεκαετίας του ’60.

Η κατάμεστη αίθουσα αντήχησε από μελωδίες και όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα, τραγουδώντας τα τραγούδια μιας άλλης εποχής που ως τόσο παρέμειναν ζωντανά ως τις μέρες μας και αποδείχτηκε ότι αγγίζουν ακόμη τις καρδιές όλων μας. Η μεγάλη επιτυχία της βραδιάς οφείλεται στην ενεργή συμμετοχή του κοινού, κάτι που ήταν και η καλύτερη ανταμοιβή για την ομάδα και τους διοργανωτές.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη για το καλωσόρισμα του κοινού και αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η εκδήλωση έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στο δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε την ομάδα «Λόγος & Μουσική» τόσο για την εκδήλωση όσο και για την ενεργή της συμμετοχή στα πολιτιστικά πράγματα του δήμου Τεμπών.

Την σκυτάλη της παρουσίασης του θέματος, πήραν οι Δημήτρης και Φλώρα Γουγουλιά που επιμελήθηκαν και τα κείμενα, ενώ τρία ποιήματά της απήγγειλε η ποιήτρια Ευαγγελία Συροπούλου.

Έπαιξαν και τραγούδησαν κατά αλφαβητική σειρά οι μουσικοί : Αποστολόπουλος Γρηγόρης, Γιαννακόπουλου Κωνσταντίνα, Γκάνιαρης Ζαχαρίας, Ζαφειρίδου Γλύκα-Άννα, Ράπτη Άννα, Σταμελόπουλος Στάθης, Ροδόπη Τσόκανου-Τζόγια και Τσούμαρη-Γκάνιαρη Μαρίτσα.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Δημήτρης Γουγουλιάς τόνισε : «Οι καιροί άλλαξαν όπως και οι μουσικές και οι χώροι και οι τρόποι ψυχαγωγίας, όμως βραδιές όπως η σημερινή,  εξακολουθούν να λειτουργούν ενώνοντας το χτες με το σήμερα πάνω στην κοινή συνισταμένη που λέγεται ποιότητα, έστω κι αν έχει ένα άρωμα νοσταλγίας… Περάσαμε όμορφα… Θες το καλό κρασί, θες τα όμορφα τραγούδια, όλοι εσείς που τραγουδήσατε μαζί μας και τα γελαστά σας πρόσωπα μας έδωσαν τόση χαρά. Παιχνίδι και όχημά μας η ομάδα «Λόγος & Μουσική» μας φέρνει όλο και πιο κοντά μεταξύ μας, όλο πιο κοντά στον κόσμο, στους δικούς μας ανθρώπους των χωριών μας. Για να χαιρόμαστε τη ζωή, για να περνάμε όμορφα».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός του δημάρχου, Γιώργου Μανώλη, ο πρόεδρος Κοινότητας Συκουρίου, Γκουντής Μιχάλης, οι αντιδήμαρχοι, Κρικώνης Χρήστος, Μητσογιάννης Νίκος και Νικολάου Γιώργος (πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ), ο δημοτικός σύμβουλος, Κυρίτσης Γιώργος, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Εμμανουήλ-Χατζή, οι υποψήφιοι για τη δημαρχία Τεμπών, Πουτσιάκας Νίκος και Σιόντας Βαγγέλης, ο πρόεδρος του σωματείου «Δίκτυο Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», Ρήγας Νίκος και πολλοί άλλοι.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι : ΔΟΠΑΠΕΠΤ-Κοινότητα Συκουρίου (Διάθεση αίθουσας, αφίσες), Οινοποιείο Μάντζιαρη  (κρασί) βιοτεχνίες επεξεργασίας αμυγδάλου οικογενειών Λανάρα και Ντίνα (αμύγδαλα).