Συγκρατημένη είναι η αισιοδοξία των σεισμολόγων για την εξέλιξη του φαινομένου στην Π.Ε. Λάρισας μετά τους ισχυρούς σεισμούς των 6,3 Ρίχτερ και 5,9 Ρίχτερ.


Όπως φαίνεται και από τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών τις οποίες κατέγραψα στον παραπάνω πίνακα από χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας 11:59:59 δεν σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγαλύτερη των 4,00 βαθμών της κλίμακας Richter.
Στον πίνακα οι ώρες που καταγράφει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου είναι ώρες Γκρίνουιτς – Λονδίνου, άρα είναι συν δύο ώρες για την Ελλάδα από αυτές που καταγράφονται στον πίνακα.

Μιλώντας στο larissanet.gr ο Λαρισαίος καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννης Κουκουβέλας, ο οποίος βρίσκεται με ομάδα του Πανεπιστημίου από προχθές στην περιοχή μας και μελετά την περιοχή κοντά στο Βλαχογιάννη, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, επισημαίνει πως το φαινόμενο θα πρέπει να εκτονωθεί σταδιακά.
Εμφανίζεται με συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς θα υπάρξουν κι άλλοι μετασεισμοί, ενώ θα δούμε σταδιακά όλες τις ζημιές στα κτίρια που λάβωσε ο Εγκέλαδος.

«Είμαστε μαχητές στη Θεσσαλία, όλα θα πάνε καλά» σημειώνει και υπογραμμίζει: «Σηκώνουμε τα κεφάλια…».
Προτρέπει «να κρατάμε μικρό καλάθι» και εύχεται σε όλους «Υπομονή και δύναμη…».