«Ήταν πρώτη φορά μετά από χρόνια που τα λόγια, τα τραγούδια και οι χοροί μιας εκδήλωσης με έκαναν να χαρώ, συγκινήθηκα και δάκρυσα. Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να παίζει η τηλεόραση και όχι …», ήταν τα λόγια ενός παππού, μεγάλης ηλικίας, που είπε συγχαίροντας τους διοργανωτές μετά το τέλος της εκδήλωσης και ήταν γι’ αυτούς η καλύτερη επιβράβευση, ενώ ο κόσμος και στις δύο παραστάσεις το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στο Συκούριο και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στους Γόννους χειροκροτούσε με θέρμη καθ’ όλη τη διάρκεια των δρώμενων.

Τις εκδηλώσεις με τίτλο «200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» οργάνωσαν ο ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών και ο Δήμος Τεμπών και συμμετείχαν : η Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών με μαέστρο τον Κώστα Ζωϊτό, η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής με μαέστρο την Πόπη Τσόκανου-Τσόγια, το Χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου Συκουρίου με χοροδιδάσκαλο τον Σωτήρη Καραβασίλη, το Χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων με χοροδιδάσκαλο την Βάσω Κουκουθάκη, ενώ στην εκδήλωση στους Γόννους συμμετείχαν και ο σολίστ του μπουζουκιού, Βαγγέλης Τσιαπλές και οι δάσκαλοι μουσικής Νίκος Ζώτος και Θάνος Φισέκης.

Τραγούδι : Γιώργος Αποστολόπουλος και Άννα Ράπτη.
Επιμέλεια κειμένων – Παρουσίαση : Δημήτρης και Φλώρα Γουγουλιά

Τις εκδηλώσεις άνοιξε το μέλος της Φιλαρμονικής του δήμου Τεμπών, Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη, παρουσιάζοντας τους συντελεστές της παράστασης και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης τονίζοντας τη σημασία που έχει σήμερα για τον τόπο μας η επανάσταση του 1821. «Μας χρειάζεται, είπε, σήμερα το ‘21 περισσότερο από πότε άλλοτε. Αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη προς τους δοξασμένους προγόνους μας, αλλά αισθανόμαστε και το χρέος να φανούμε αντάξια παιδιά τους, όταν η πατρίδα μας καλέσει».

Εκτός του Δημάρχου παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο πατέρας Ιωάννης Τζίτζιος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάρισας, ο πατέρας Γεώργιος Μπουρδούβαλης, ο πατέρας Χρήστος Ψαχούλας, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Χρήστος Κρικώνης, ο Αντιδήμαρχος Γόννων, Βασίλης Σίμος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Συκουρίου, Μιχάλης Γκουντής, ο Διοικητής της 361 ΠΑΠ Συκουρίου, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Ζουναλής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο πρώην δήμαρχος Νέσσωνα, Νίκος Γερογιάννης, εκπρόσωποι φορέων και πάρα πολλοί δημότες και επισκέπτες.

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς
Φωτογραφία : Fotorex Συκούριο.