Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Γόννων συμμετέχοντας στο κλίμα των χτεσινών διαδηλώσεων, σε μια σεμνή εκδήλωση στο σχολείο τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και τη λύπη τους.

Χαρακτηριστικά σε κείμενο που εξέδωσαν γράφουν τα εξής :

«Την Τετάρτη 8/03/2023 όταν όλη η Ελλάδα διαμαρτυρόταν για το τραγικό γεγονός, οι μαθητές του Γυμνασίου Γόννων, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στέλνοντας προς όλους ένα συγκλονιστικό μήνυμα.
Υπάρχουν κάποια πράγματα, κάποια γεγονότα που γράφουν ιστορία αλλά γρήγορα ξεχνιούνται. Όταν όμως εμείς κάθε μέρα αντικρύζουμε από τον 1ο όροφο του σχολείου μας τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τη σκέψη μας από τα λευκά φέρετρα, από τα αναποδογυρισμένα βαγόνια και από τις τσαλακωμένες λαμαρίνες.
Οι ψυχές που φύγανε πάντα θα σημαδεύουν τις ψυχές μας και πάντα θα μας προβληματίζουν χωρίς να δίνουν απάντηση στο ερώτημα, γιατί;
Σήμερα έστω και για λίγο θέλουμε να δείξουμε ότι το πένθος είναι βαθιά μέσα μας, είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων, συμπαραστεκόμαστε στον πόνο τους και είμαστε αποφασισμένοι να φωνάξουμε δυνατά :

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γόννων.