Το θλιβερό παρόν έδωσαν στο κάλεσμα του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Πυργετού, μαθητές, γονείς και κάτοικοι της γύρω περιοχής για να αφήσουν ένα λουλούδι στις ράγες των τρένων στο σταθμό της Ραψάνης.
Αυτή τη διαφορετική Κυριακή, που τα αισθήματα λύπης και οργής εναλλάσσονται και η κοινωνία ολόκληρη, σιωπηλά παρακολουθεί αγανακτισμένη από τις οθόνες το χρονικό μιας τραγωδίας. (Βίντεο-Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτριος Αλεξίου, ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε : “Θέλουμε και απαιτούμε να βρεθούνε οι υπεύθυνοι, που πλέον υπεύθυνος δεν μπορεί να είναι ένας… και περιμένουμε κι από την πολιτεία να πάρει πλέον τα μέτρα της. Συλλυπούμεθα όλους τους συγγενείς των νεκρών και όλους τους Έλληνες που σήμερα πενθούν”.

Επίσης μικροί μαθητές εξέφρασαν τη λύπη τους και τον αποτροπιασμό τους για αυτό το φοβερό έγκλημα, γράφοντας στο πανό τους :
“Δεν ήταν ατυχία ούτε κακιά στιγμή. Είναι το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη Ζωή”

Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών, ενώ πάρα πολύς κόσμος, παιδιά, γυναίκες και άνδρες, εναπόθεσαν ένα λουλούδι στις ράγες του τρένου.

Πολλές και οι συμμετοχές εκπροσώπων μαζικών φορέων της περιοχής.