Τώρα με τη γενικευμένη χρήση της μάσκας, παίζει πολύ να ερωτευτείς κάποια γυναίκα, μόνον από τα μάτια της! Αυτή την εκφραστική δύναμη που ενέπνευσε τους πιο παθιασμένους έρωτες, αυτή τη δύναμη, που απομονωμένη από το όλον, χυδαϊστί “πακέτο”, σου αποκαλύπτει τον εσωτερικό κόσμο, τον ψυχισμό ενός ανθρώπου, που η εξωτερική του εικόνα συνήθως τον αψηφά, τον υποβαθμίζει, καθώς εκτρέπει το μυαλό σε άλλες σκέψεις, άλλες εικόνες! Μάτια άλλοτε θλιμμένα, άλλοτε γεμάτα καλοσύνη, μάτια προβολείς που σε καθηλώνουν, μάτια ανήσυχα και ανειρήνευτα, μάτια γεμάτα φως βγαλμένο απ’ την ίδια την ψυχή, μάτια που αντανακλούν αυτό που δεν προδίδει το όλον και που αντίθετα το καλύπτει σαν ομίχλη, σαν σκιά!
Βλέπετε φίλοι μου, “ουδέν κακόν αμιγές καλού!”. Σκεφτείτε πόσα χάνουμε όταν δεν εστιάζουμε σε καθετί, όπως τα μάτια, το χαμόγελο, η ανεπιτήδευτη κίνηση των χεριών, που φανερώνει τον αληθινό κόσμο του άλλου, τον κόσμο που δε μπορεί να αποκρύψει οποιαδήποτε σκοπιμότητα, οτιδήποτε επιτηδευμένο και ” επαγγελματικό”!
Δείξτε μ’ ένα χαμόγελο, μια ζεστή ματιά, το ποσό αγαθά κι ανθρώπινα σκέφτεστε το διπλανό σας. Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, είναι κάτι που θα μας φέρει πιο κοντά, αλληλέγγυους σ’ αυτούς που χειμάζονται, σ’ αυτούς που έχουμε και μας έχουν ανάγκη! Κι αυτό θα ‘ ναι το μεγάλο μας κέρδος! Κι αν θέλετε, αφήστε την απέχθεια προς κάθε τι που μας πληγώνει, γι’ αργότερα όταν με καθαρό μυαλό αξιολογήσετε ό, τι δίπλα σας ή μέσα σας…