Με σκοπό να ενισχυθεί ο αγώνας που δίνει ο δεκατετράχρονος Δημήτρης Ρόμπας του Αθανασίου, ο οποίος διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία και νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα», στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Μακρυχώρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, τις ώρες 09:30 με 13:00, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών (δίπλα από το ΚΑΠΗ).

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών  Μακρυχωρίου για τον 14 χρονο Δημήτρη στο Μακρυχώρι Λάρισας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023.

Προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας που δίνει ο δεκατετράχρονος Δημήτρης Ρόμπας του Αθανασίου, ο οποίος διαγνώσθηκε με οξεία λευχαιμία πρόσφατα και νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-«Ελπίδα», το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου (δίπλα από το ΚΑΠΗ) 09:30 με 13.00.

Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας προσφορά των καταστημάτων «FRESH – BREAD SHOP & CAFE», των αδελφών Βλάγγα.

Σας παρακαλούμε θερμά να συμμετάσχετε σ´ αυτή την αιμοδοσία για να βοηθήσουμε το Δημήτρη. Είναι σημαντικό μέλη όλων των οικογενειών του Μακρυχωρίου να εξοικειωθούν με την κουλτούρα της εθελοντικής αιμοδοσίας κατανοώντας ότι το «ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ.. ΟΥΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.. ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που είναι και συστηματικοί αιμοδότες του συλλόγου. Όσοι και όσες προσέλθετε για πρώτη φορά στην αιμοδοσία καλό είναι να έχετε μαζί σας πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο τηλέφωνο 6984491444.

 Οδηγίες

 • Αιμοδοτούν όσοι νόσησαν από Covid-19 (ήπια συμπτώματα) και έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας μήνας. Όσοι νόσησαν με βαριά συμπτώματα αιμοδοτούν μετά από 3 μήνες.
 • ΔΕΝ αιμοδοτούν όσοι νοσούν από Covid-19 ή πέρασαν κάποια ίωση ή γρίπη πρόσφατα
 • ΔΕΝ αιμοδοτούν όσοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα

Ενημερώνουμε τους/τις αιμοδότες/τριες ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια και την ποιότητα των παραγώγων αίματος και δεν εμπεριέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία του αιμοδότη και του μεταγγιζόμενου ασθενή.

Τι πρέπει να προσέχουμε ΠΡΙΝ την αιμοδοσία

 • Αιμοδότες γίνονται Άνδρες και Γυναίκες ηλικίας 18 ετών έως 65 ετών οι οποίοι είναι υγιείς – ξεκούραστοι με 5-6 ώρες ύπνου τουλάχιστον.
 • Αν παίρνουμε αγωγή για κάποια πάθηση (π.χ. φάρμακα θυρεοειδούς, υπέρτασης) ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.
 • Την προηγούμενη ημέρα της αιμοδοσίας ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΑ και πίνουμε ΥΓΡΑ.
 • Την  ημέρα της αιμοδοσίας ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΟ ΠΡΩΙΝΟ και πίνουμε πολλά ΥΓΡΑ (γάλα, καφέ, νερό).
 • ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ την προηγούμενη ημέρα.
 • Οι γυναίκες με έμμηνο ρύση δεν επιτρέπεται να αιμοδοτούν.
 • Αν πήραμε κάποιο παυσίπονο ή αν συμβαίνει κάτι με την υγεία μας (έχουμε πάρει κάποιο παυσίπονο π.χ. Depon, Ponstan, Mesulid, Aspirin κ.τ.λ.) ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τον γιατρό της αιμοδοσίας.
 • Αν έχουμε κάνει ΤΑΤΟΥΑΖ τους τελευταίους 6 μήνες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να δώσουμε αίμα.
 • Αιμοδοτούμε αφού περάσουν 12 μήνες από την εγκυμοσύνη.