Στόχος η στήριξη στις γυναίκες που τολμούν…

Μια μεγάλη διοργάνωση με πανελλαδικό αποτύπωμα και διεθνή εμβέλεια πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από σήμερα Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου… Πλήθος εκδηλώσεις συνοδεύουν το 1ο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Λάρισας, το Δήμο Λαρισαίων, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης, το οποίο θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας όπου θα υπάρχει έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες από γυναίκες επιχειρηματίες, όπως και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Παράλληλα, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί Συνέδριο στο Divani Palace με θέμα «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη σύγχρονη εποχή».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος στη δήλωσή του επισήμανε ότι μετά από τις δύσκολες συνθήκες που επιφύλαξε η πανδημία πλέον ο φορέας επιστρέφει στις μεγάλες διοργανώσεις με το 1ο Διεθνές Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοπόρες θέσεις που είχε αναπτύξει το Επιμελητήριο Λάρισας κατά την περίοδο διοίκησης του αείμνηστου Δημήτρη Γκουντόπουλου σε ότι αφορά την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Για το 1ο Διεθνές Forum ανέφερε πως αφορά όλη την κοινωνία και υπογράμμισε «θα θέλαμε συνέργειες, αλληλεγγύη και στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτης Νταής αναφέρθηκε στο ευρύ πλαίσιο συνεργειών που αναπτύσσεται μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Επιμελητηρίου Λάρισας. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη διαμόρφωσης δημόσιων πολιτικών που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας έτσι ώστε να χτυπηθούν τα στερεότυπα και ο σεξισμός. «Στόχος των δημόσιων πολιτικών θα πρέπει να είναι η στήριξη της γυναίκας που επιχειρεί, που αυτοαπασχολείται, συνδυάζοντας συνάμα και τη μητρότητα» τόνισε ο κ. Νταής.

Η Καλλιόπη Τζήκα – γ.γ. του Επιμελητηρίου Λάρισας, Α΄ αντιπρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ και πρόεδρος Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΒΕΛ – ανέπτυξε το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εξέχουσες προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος, όπως και στην παρουσία αντιπροσωπείας από τη Μογγολία. «Στόχος μας είναι να στηριχθούν οι γυναίκες που τολμούν και κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τη διοργάνωση.
Η κ. Τζήκα αναφέρθηκε και σε αριθμητικά στοιχεία για την παρουσία των γυναικών στο τοπικό επιχειρείν, καθώς τόνισε πως στο Επιμελητήριο Λάρισας είναι εγγεγραμμένες 6.000 γυναίκες σε σύνολο 18.000 μελών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανθεκτικότητα που επέδειξαν οι γυναίκες επιχειρηματίες κατά τα δύο χρόνια της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που επέφερε. Σε άλλο σημείο της δήλωσής της επισήμανε την πρόταση προς την Πολιτεία για την έμπρακτη στήριξη της γυναίκας επιχειρηματία κατά την περίοδο της κύησης, της λοχείας, αλλά και της ανατροφής των παιδιών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Συνεδρίου :

Πηγή : https://www.larissanet.gr