Όπως αποκάλυψε η Βασιλική Τζεβελέκου (ΕΦ.ΣΥΝ.), με την επωνυμία «Χάρισμα Διός», το μπουκαλάκι των 250 ml με το ντόπιο ελαιόλαδο έχει τοποθετηθεί στο πωλητήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και, οσονούπω, φτάνει στο πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα. Δεν ξέρουμε πόσο έξτρα αγνό και παρθένο είναι, ξέρουμε όμως ότι πωλείται στην τιμή των 14 ευρώ. Οπότε για μαγειρική ούτε κουβέντα. Τώρα, πόσοι τουρίστες θα αγοράσουν ένα τόσο ακριβό λαδάκι, αντί οποιουδήποτε άλλου σουβενίρ, μένει να το δούμε από την πορεία των πωλήσεων. Η τοπική κοινωνία, πάντως, άρχισε να δυσανασχετεί, καθώς βλέπει από την κυβέρνηση εμπαιγμό και δυσφήμηση του τοπικού προϊόντος της, με την τιμή του κιλού να φτάνει τα 54 ευρώ!

Κι εμείς στους Γόννους συσκευάζαμε ντόπιο λάδι – που είναι πολύ καλύτερο από τα λάδια της Πελοπονήσου – σε μικρές συσκευασίες για τις γιορτές ελιάς, αλλά δεν το πωλούσαμε, το χαρίζαμε…! Μήπως να το ονομάσουμε κι εμείς «Λάδι Διός» για να τα κονομίσουμε, άλλωστε ο Δίας εδώ από πάνω κατοικούσε…


Γράφει κι άλλα ενδιαφέροντα για το υπουργείο Πολιτισμού στο άρθρο της η Βασιλική Τζεβελέκου. Για όποιον ενδιαφέρεται θα τα διαβάσει ΕΔΩ.