Αυτή η πρώτη φωτογραφία δεν είναι από την κοιλάδα των Τεμπών, αλλά θα μπορούσε. Ο αείμνηστος, Γοννιώτης καθηγητής Ζήσης Παπαδημητρίου σε άρθρο του για την ανάπτυξη της περιοχής και της κοιλάδας των Τεμπών, πρότεινε τη δημιουργία ενός τελεφερίκ.

Εγώ θα το προχωρήσω λίγο παραπέρα μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται και θα μιλήσω για κρεμαστή γέφυρα…

Και αυτό με αφορμή την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα 280 μέτρων με ένα τεράστιο διαμάντι στη μέση να κρέμεται πάνω από το φαράγγι Ντασμπάσι κοντά στην πόλη Τσάλκα στην Γεωργία, η οποία εγκαινιάστηκε πριν μερικούς μήνες, είναι το στολίδι της περιοχής και αποτελεί τη νέα τουριστική ατραξιόν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Euronews η μήκους 280 μέτρων γέφυρα που κρέμεται σε ύψος 240 μέτρων κόβει την ανάσα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Οι επίδοξοι επισκέπτες μπορούν να την περπατήσουν ή να την διασχίσουν ακόμη και με ποδήλατο. Το έργο ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά από το 2019, είναι το προϊόν μια κοινοπραξίας Γεωργιανών και Ισραηλινών.


Ενδιαφέρουσα και κρεμαστή γέφυρα στο Λαγκάουι της Μαλαισίας.


Κάποιοι αλλού το τόλμησαν. Εδώ όσοι τολμηροί και ονειροπόλοι φίλοι της κοιλάδας των Τεμπών προσέλθετε, αρκεί να μην έχετε υψοφοβία….