Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στους Γόννους η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Κολλάτο, ενώ παράλληλα ο ίδιος ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του ως επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης».

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των μελών της παράταξης, Κωνσταντίνου Ζαφείρη, Θωμά Τσιαπλέ, Νίκου Βαλσαμόπουλου που απεβίωσαν καθώς και του πρόσφατα αποθανόντα 43 χρόνου Γοννιώτη Αθανάσιου Τσιρονίκου.
Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς της Τοπικής Κοινότητας Γόννων πατέρες Ιωάννης και Χρήστος

Στον χαιρετισμό του ο Επικεφαλής του Συνδυασμού Κώστας Κολλάτος ανάμεσα στα άλλα τόνισε :
«Η σημερινή μεγαλειώδης παρουσία σας στέλνει ένα μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων μας. Αποδεικνύει περίτρανα τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν οικοδομηθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Συνεχίζουμε με πίστη και με όραμα για τον τόπο μας και δημιουργούμε έναν αξιόλογο συνδυασμό, με εκπροσώπηση όλων των φορέων πολυσυλλεκτικού, κοινωνικά δίκαιου με ευαισθησία στα ζητήματα της καθημερινότητας.
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και την χαμένη τετραετία της νυν Δημοτικής Αρχής. Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον κάθε δημότη, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας και το 2023 να είναι δημιουργικό και νικηφόρο για την Δημοτική μας Παράταξη».