Αναστάτωση έχει προκαλέσει με εντελώς ξαφνική και αιφνιδιαστική απόφαση, του υπουργείου Παιδείας, για μία ακόμη χρονιά, σε χωριά του δήμου μας (Μακρυχώρι-Συκούριο), όπως και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Λάρισας, οδηγώντας στην κατάργηση ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου στα Λύκεια Συκουρίου και Μακρυχωρίου.

Για το θέμα αντέδρασαν τόσο ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, με επιστολή που απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, όσο και οι βουλευτές της Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, ενώ η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά κατέθεσε σχετική αναφορά και ζητάει μέσο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την υπουργό να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα του Δημάρχου Τεμπών, καθώς και να την ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειές.

Να θυμίσω ότι ανάλογες προσπάθειες συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων είχαν γίνει και το 2011, αλλά οι συντονισμένες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του δήμου Τεμπών και των μαθητών-γονέων απέτρεψαν τα χειρότερα…

Η φωτογραφία είναι από τον αποκλεισμό των διοδίων το 2011 στο Μακρυχώρι από μαθητές και γονείς των σχολείων Γόννων και Μακρυχωρίου.