Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος το Blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, Perataria.gr, θα δημοσιεύει τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην περιοχή μας από φορείς, συλλόγους και ομάδες με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, δημοτών και επισκεπτών της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις θα αναρτώνται με την προϋπόθεση να γίνονται γνωστές στο Blog είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail στη διεύθυνση του Blog ([email protected]).

Πέμπτη 20 Ιούνη 2024 : Συναυλία Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας στο Θέατρο Τεμπών


Στην περιοδεία στην Ευρώπη, της Ορχήστρας Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας, (New England Conservatory, Boston – Massachusets) η οποία είναι μια από τις πιο εξέχουσες Πανεπιστημιακές ορχήστρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνεται και η χώρα μας. Το Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο επιλέχτηκε από τους διοργανωτές των συναυλιών και η συναυλία θα γίνει στις 20 Ιούνη 2024 στις 21:00. Το άνοιγμα-καλωσόρισμα της συναυλίας θα κάνει με πέντε τραγούδια της η Φιλαρμονική του δήμου Τεμπών.
Ο οργανισμός, «Effetto Italy», διοργανώνει για περισσότερα από 40 χρόνια, περιηγήσεις στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για Αμερικανικά Κολέγια και Πανεπιστήμια, με εξειδίκευση σε Ορχήστρες, Χορωδίες και Περιηγήσεις Ειδικού Ενδιαφέροντος. Για το 2024 διοργανώνουν μεταξύ άλλων, την περιοδεία της Ορχήστρας Νέων του Πανεπιστημιακού Ωδείου της Νέας Αγγλίας, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιούνη και συνεχίζει στις 20 Ιούνη στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο της Λάρισας και στη συνέχεια στην Αθήνα, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.
Η ορχήστρα του New England Conservatory αποτελείται από 70-80 όργανα επί σκηνής. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα των MENDELSSOHN – PUCCINI – ROSINI – VERDI και Ελλήνων συνθετών.

Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι δωρεάν.

*Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της συναυλίας είχαν ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Ομολίου, Γιώργος Ζ. Εμμανουήλ και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας «Λόγος & Μουσική», Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς.

Σάββατο 22 Ιούνη 2024 : Η ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική», θα παρουσιάσει το Σάββατο 22 Ιούνη 2024 στις 21:00 στην κεντρική πλατεία των Γόννων ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με «Λαϊκά και Ρεμπέτικα τραγούδια» και σας καλεί να την παρακολουθήσετε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών.

Κυριακή 14 Ιούλη 2024 : Συναυλία με τους Μουσικούς του Κουτιού, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Βασίλη Καζούλη και τον Νίκο Ζιώγαλα στο δημοτικό γήπεδο Πυργετού “Αστέριος Πετρωτός”!!!

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 : Αντάμωμα Ραψανιωτών

Η Κοινότητα Ραψάνης, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης και ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης σας προσκαλούν στο 1ο Αντάμωμα Ραψανιωτών που ορίστηκε για το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024 στο Μεγάλο Αλώνι στην Αγία Τριάδα!
Απανταχού Ραψανιώτισσες και Ραψανιώτες, έφτασε η στιγμή να συναντηθούμε στο αγαπημένο μας χωριό και να τιμήσουμε την κοινή μας καταγωγή και παράδοση! Ας γίνει αυτό το Αντάμωμα η απαρχή για την επανασύνδεσή μας με τον κοινό μας τόπο αναφοράς και την περαιτέρω ανάδειξη του όμορφου χωριού μας! Ας είμαστε όλοι εκεί!
Ημερομηνία : Σάββατο 10 Αυγούστου 2024. Τόπος : Το Μεγάλο Αλώνι στην Αγία Τριάδα.

Τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις ανακοίνωσε και ο Δήμος Τεμπών που είναι οι εξής :