«Τέλος καλό, όλα καλά» που λέμε…Την διάνοιξη του στενού στο σημείο αυτό του δρόμου (οδός Βασ. Παύλου, από κεντρική πλατεία Γόννων προς την Αγία Παρασκευή), ξεκίνησε το 1968 με τη δωρεάν παραχώρηση, στην τότε κοινότητα Γόννων, μερικών τετραγωνικών μέτρων, από το οικόπεδό του ο Ζήσης Π. Γουγουλιάς και τη δωρεάν παραχώρηση, συνέχισε μερικά χρόνια αργότερα ο Θανάσης Κοκκινόπουλος, του Γιάγκου. Έμεινε, όμως, να χάσκει, επικίνδυνα σχεδόν στη μέση του δρόμου, μία κολώνα της ΔΕΗ. Δεν καταπάτησαν δημοσία έκταση αυτοί οι δημότες, αντίθετα χωρίς καν να τους το ζητηθεί από την κοινότητα και το δήμο χάρισαν τετραγωνικά για το κοινό καλό, τη δια πλάτυνση του δρόμου, πράγμα δυσεύρετο στις μέρες μας.


Η πρώτη αίτηση για τη μεταφορά της έγινε επί δημαρχίας Τάσου Τόλιου (δήμος Γόννων) το 2010. (Δ.Ζ.Γουγουλιάς – Α.Ι.Κοκκινόπουλος). Αυτή η αίτηση λένε ότι χάθηκε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Η δεύτερη παρέμβαση έγινε επί δημαρχίας Κώστα Κολλάτου (δήμος Τεμπών) και ενώ είχε προηγηθεί σχετικό άρθρο μου στο Blog το 2011 και με πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου Γόννων τον Γιάννη Αργυρακούλη, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήρθε στο σημείο με την υπηρεσία του δήμου και ανθρώπους της ΔΕΗ και σημείωσαν (με κόκκινο βέλος) το σημείο της νέας τοποθέτησης.


Στις 25 Σεπτέμβρη 2021 και αφού πέρασαν 10 χρόνια επανέρχομαι με άρθρο μου με τίτλο Η «Ώρα του Δημότη», όπου τρίτο θέμα είναι και πάλι η ίδια κολώνα της ΔΕΗ. Στις 12 Οκτώβρη 2021 μετά από πρόσκληση του τότε προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, Γιώργου Κυρίτση, ανάμεσα στα άλλα θέματα που παρουσιάζω σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης, είναι και πάλι το θέμα της κολώνας, για το οποίο όλοι δηλώνουν άγνοια και ότι πρώτη φορά το ακούν…
Ακολουθεί η πρόσκληση του Αντιδημάρχου Γόννων, Βασίλη Σίμου, για να γίνει νέα αίτηση και την υποβάλλω στις 9 Δεκέμβρη 2021. Στις 4 Γενάρη 2022 ο Αντιδήμαρχος Γόννων μαζί με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ, έρχονται και τους υποδεικνύω το σημείο που θα πρέπει να γίνει η νέα τοποθέτηση.
Και πράγματι, προς τιμή του Αντιδημάρχου Γόννων, Βασίλη Σίμου – για να λέγονται και τα καλά – στις 5 Μάη 2022, αφού ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά μεταξύ του δήμου Τεμπών και της ΔΕΗ, γίνεται η τοποθέτηση της νέας κολώνας και στις 16 Μάη και η μεταφορά του ρεύματος από κολώνα σε κολώνα.
Και είμαστε και τυχεροί που δεν είχαμε ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια. «Τέλος καλό, όλα καλά» !


Σχετικά με το θέμα άρθρα μου ΕΔΩ :

/https://www.perataria.gr/3667/