Εκτός από τα θέματα ημερήσιας διάταξης τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών (Παρασκευή 4 Οκτώβρη) απασχόλησαν και τα θέματα της γέφυρας Πυργετού-Τεμπών που κλείνει σε λίγες μέρες αλλά και η ολοκλήρωση του κόμβου Πυργετού, που τείνει να γίνει το «γεφύρι της Άρτας» στην περιοχή.
Αναλυτικότερα για το θέμα του κλεισίματος της γέφυρας ειπώθηκε ότι η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΥ που έχει και την ευθύνη του έργου θα διοχετεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων μέσω των σηράγγων των Τεμπών και μάλιστα με χαμηλότερη τιμή διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής. Κόστος το οποίο δεν δέχονται οι τοπικοί φορείς και ζητάνε την ελεύθερη διάβαση για το εξάμηνο που θα διαρκέσουν οι εργασίες της γέφυρας. Δωρεάν κυκλοφορία ζητά με απόφασή του και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραψάνης.

Επισημάνθηκε επίσης το πρόβλημα με τυχόν κλείσιμο των σηράγγων που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει και δεύτερη εναλλακτική πρόταση. Προβλήματα θα υπάρξουν και για την πρόσβαση στο δήμο Αγιάς (Ομόλιο-Στόμιο-κλπ) ειδικά για τους ερχόμενους από το βορρά (Κατερίνη-Θεσσαλονίκη) οι οποίοι θα είναι αναγκασμένοι να φτάνουν μέσω των σηράγγων στον κόμβο του Ευαγγελισμού και να επιστρέφουν μέσω της παλιάς εθνικής από την κοιλάδα των Τεμπών για να πάνε προς Ομόλιο, Στόμιο. Την ίδια ταλαιπωρία θα έχουν και όλοι οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής που βρίσκονται βόρεια του Πηνειού και θα θέλουν να κάνουν την διαδρομή αυτή (μαθητές, αγρότες, κ.ά.). Δεν έγινε γνωστό αν ζητήθηκε και θα δεχόταν η εταιρεία την εντατικοποίηση των εργασιών έτσι ώστε ο χρόνος των έξη μηνών να μειωθεί δραστικά εάν οι εργασίες γίνονταν π.χ. σε 24ωρη βάση.

Το άλλο μεγάλο θέμα ήταν ο κόμβος του Πυργετού. Για το θέμα ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος, Γιώργος Μανώλης ο οποίος επισκέφτηκε στην Αθήνα μαζί με τον βουλευτή της Ν.Δ., Χρήστο Κέλλα, τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστα Καραμανλή. Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος το δημοτικό συμβούλιο, αυτή τη στιγμή το θέμα βρίσκεται παγωμένο με την έννοια ότι η εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΥ ενώ έχει έτοιμη την μελέτη του έργου δεν την παραδίδει στο υπουργείο γιατί απαιτεί πρώτα να μεταφερθούν τα διόδια Πυργετού στα Τέμπη. Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι για το θέμα της μεταφοράς των διοδίων υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις τόσο από τα δημοτικά συμβούλια Τεμπών και Αγιάς όσο και από το Περιφερειακό συμβούλιου Θεσσαλίας αλλά και τις συσκέψεις με βουλευτές και φορείς του νομού που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αναμένονται εξελίξεις…

Επίσης στην «Ώρα του δημότη», τέθηκε από τον Δημήτρη Γουγουλιά το θέμα της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου μας. Στην απάντησή του ο δήμαρχος ήταν θετικός στην πραγμάτωση αυτού του μεγάλου έργου με την προϋπόθεση αυτό να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σε ότι αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης τα περισσότερα αφορούσαν ορισμούς μελών σε επιτροπές όπως :
1. Ορισμός Μελών Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίων – Λυκείων Δήμου Τεμπών :
2. Ορισμός μελών Σχολικής Επιτροπής Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων Δήμου Τεμπών :
3. Συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Τεμπών :
4. Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου :
(Τα ονόματα μελών των επιτροπών θα αναρτηθούν σύντομα ΕΔΩ).
5. Και τέλος εγκρίθηκε η σύναψη και το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου – ΔΕΥΑΤ για την υλοποίηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΓΟΝΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ».