Με ροκ διάθεση και ήχο ο Γιώργος Βαλιάκας και οι «Ιδανικοί» κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά υπό τον τίτλο «Θαρραλέοι δειλοί», που θα παρουσιαστεί το νέο χρόνο στο Σταυρό του Νότου και το Μύλο 1927.
Ο Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί είναι ένα ελληνόφωνο μουσικό συγκρότημα 7 ατόμων με έδρα την πόλη της Λάρισας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με τους Χαΐνηδες, τον Σωκράτη Μάλαμα, το Δημήτρη Ζερβουδάκη, τους V.I.C, τους Κoza Mostra, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Κωστή Μαραβέγια, τους Χειμερινούς κολυμβητές κ.ά.
Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο «στο Αερόστατο».
Τον Ιούλιου του 2016 το συγκρότημα επιλέχθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες μπάντες της δράσης YourBand της ΕΡΤ στην οποία υπήρχαν περισσότερες από 200 συμμετοχές.
Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το album τους με τίτλο «Θαρραλέοι δειλοί», το οποίο περιέχει 9 τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Βαλιάκα και στίχους των Ιωάννα Κατσίμπα, Α.Κ, Κυριακής Παρίση και του Γιώργου Βαλιάκα, ενώ η ενορχήστρωση του δίσκου είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας των μελών του. Το επόμενο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε περιοδεία για τη παρουσίαση του δίσκου και πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 19/01/2020 στην Αθήνα (Σταυρός του Νότου club), τη Πέμπτη 23/01/2020 στη Λάρισα (Μύλος 1927) και στις 31/01/2020 στη Κοζάνη (Gallery). Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Γιώργος Βαλιάκας (φωνή, ακουστική κιθάρα), Στέλιος Βαλδούμας (πλήκτρα), Κώστας Γκουντής (ντραμς), Κώστας Ζωιτός (τρομπέτα), Θωμάς Καραβέντζας (ηλεκτρική κιθάρα), Στέλιος Παπαδόντας (μπάσο), Γιώργος Χατζούλης (τρομπόνι).


ΠΗΓΗ : Larissanet