Με ενδιαφέρον και όχι μόνο από παππούδες και γιαγιάδες, παρουσιάστηκε στους Γόννους την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2022 από την ερασιτεχνική ομάδα «Λόγος & Μουσική» η εκδήλωση αφιέρωμα στον Παππού και τη Γιαγιά, με τίτλο «Ο Παππούς μου κι η Γιαγιά, παραμύθια και φιλιά».
Κείμενα, εικόνες και μουσική ανακατεύτηκαν γλυκά σκιαγραφώντας πορτραίτα Παππούδων και Γιαγιάδων στο χτες και το σήμερα. (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους, ο Δημήτρης Γουγουλιάς, αφού ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, τους αφηγητές, τους μουσικούς, αλλά και τον αντιδήμαρχο Τεμπών, Βασίλη Σίμο για την πολύτιμη βοήθεια για να πετύχει η εκδήλωση, είπε μεταξύ άλλων : «Στη σημερινή μας εκδήλωση είναι πρωταγωνιστές ο παππούς κι η γιαγιά. Μέσα από αυτούς είμαστε με ένα τρόπο κι εμείς πρωταγωνιστές είτε γιατί είμαστε ή κάποτε υπήρξαμε εγγόνια αγαπημένων παππούδων είτε γιατί είμαστε οι ίδιοι τώρα πια παππούδες.
Γιαγιά και παππούς. Λέξεις μικρές κι όμως γεμάτες αγάπη, στοργή, φροντίδα.
…. Ο παππούς κι η γιαγιά αποδεικνύουν περίτρανα τη φράση «του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου», και την εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση. Είναι η πιο υποστηρικτική, πιο χαλαρή, πιο τρυφερή έκδοση των γονιών του κάθε ανθρώπου.
Ελπίζουμε τα κείμενα και οι μουσικές που θα ακολουθήσουν να σας ξυπνήσουν προσωπικές εικόνες και συναισθήματα και να κάνουν ευχάριστο αυτό το Κυριακάτικο πρωινό».

Έγινε προβολή βίντεο με θέμα «ο Παππούς και η Γιαγιά στην τέχνη» και ακούστηκαν κείμενα και ποιήματα των : Φλώρας Γαϊτάνου-Γουγουλιά, Μαρίας Κανελλάκη, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, Λέοντα Τολστόι, Γιώργου Σουρή, Θέτης Χορτιάτη και Φωτεινής Τέντη.
Διάβασαν οι : Μαρία Ανυφαντή-Μπέλτσιου, Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά, Δημήτρης Γουγουλιάς, Ελένη Καλαμάρα-Μπέλτσιου, Θεοδώρα Τσιρονίκου-Καλογρή, Κώστας Παπαδούλης και τα παιδιά Φλώρα Γκιάτα και Παναγιώτης Μπανιώρας.
Έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν οι : Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Γκάνιαρης Ζαχαρίας, Ζωϊτός Κώστας, Νούλας Παναγιώτης, Ράπτη Άννα, Τσόκανου-Τσόγια Ροδόπη, Τσούμαρη-Γκάνιαρη Μαρίτσα.

Χαιρετισμό στο τέλος της εκδήλωσης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τεμπών και Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Γόννων, Γιώργος Κυρίτσης τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Εμείς οι γιοί και οι κόρες των παππούδων σας ευχαριστούμε. Τα καταφέρατε να μας συγκινήσετε, να μας δείξετε από που προερχόμαστε, τι νοιώσαμε τα πρώτα μας χρόνια και τι είναι αυτό που θα ζήσουμε στο μέλλον. Η αφοσίωση, η εμπειρία και η σοφία, η υπομονή και η αγάπη, φτιάχνουν το πιο γλυκό ψωμί : τον παππού και τη γιαγιά».

Την επιμέλεια κειμένων και μουσικής είχαν οι : Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά και Μαρίτσα Γκάνιαρη-Τσούμαρη.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στο Συκούριο το Σάββατο 8 Οκτώβρη στις 19:00 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.