Ο Δήμος Αγιάς, το διάστημα από 18 έως και 26 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιήσει τέσσερις μουσικές παραστάσεις, με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, στα πλαίσια του Εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Τέσσερις μουσικές παραστάσεις με παραμύθια, ιστορίες και τραγούδια, που μας διδάσκουν πως αν σταματήσει να μας συγκινεί η ομορφιά και αν σταματήσει να μας διδάσκει η ασχήμια, θα πρέπει να ανησυχήσουμε.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, μας ξεναγεί στην χώρα της μουσικής σε μια χαμηλόφωνη ξενάγηση – διαδρομή, με την Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι, τον Δημήτρη Καραμούζα στην κιθάρα και το τραγούδι, τον Μανώλη Μπαρδάνη στην αφήγηση και την φυσαρμόνικα και τον Αντώνη Μυτακίδη στην κλασσική κιθάρα.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής :
Την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου – Μουσείου της Ελάφου, χωρητικότητας μέχρι 170 άτομα,
Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 στο Θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο, χωρητικότητας μέχρι 550 άτομα,
Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 στο Κάστρο της Βελίκας, χωρητικότητας μέχρι 150 άτομα και
Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 στο Αρχοντικό Αλεξούλη στην Αγιά, χωρητικότητας μέχρι 100 άτομα.

Με το σύνθημα «ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ…… ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΥΣΑ ΜΙΛΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΟΥΝΕ» προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας μας, που επλήγησαν πρόσφατα, με οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση μπορεί και θέλει να συνδράμει ο καθένας μας.
Και οι τέσσερις παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν κατά του COVID-19.

Όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν, αλλά όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν χρηματικά ποσά για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Συνεργάτες του Δήμου Αγιάς θα εισπράττουν τα χρήματα και θα συμπληρώνουν ονομαστικές καταστάσεις με τα ποσά της κάθε προσφοράς, τα οποία θα κατατεθούν την επομένη στους λογαριασμούς που άνοιξε για το σκοπό αυτό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Οι καταθέσεις θα γίνουν με βάση τις ονομαστικές καταστάσεις και τα ακριβή ποσά, για λόγους τάξης και διαφάνειας.