Η περίφραξη του μεγάλου ρέματος των Γόννων στα δυτικά του χωριού από την περιφέρεια Θεσσαλίας με συρματοκυβότια και η διαμόρφωση του χώρου, μου έδωσε το έναυσμα για να πω ότι δημιουργήθηκε εκεί ένας ωραίος μεγάλος δρόμος στον οποίο θα πρέπει, για την ασφάλεια των οδηγών, να γίνει νέα σήμανση ιδιαίτερα στα σημεία που υπάρχουν δέντρα (βλέπε φωτογραφίες).


Επίσης θυμήθηκα την ιδέα της μονοδρόμησης του κεντρικού δρόμου από τις δύο εισόδους του χωριού προς την πλατεία και από το ύψος του λόφου Τσούγια με φαρδιά πεζοδρόμια και χαμηλό φωτισμό και αντίστοιχα της μονοδρόμησης του δρόμου που προανέφερα, στο μεγάλο ρέμα από τη γέφυρα στα δυτικά του πεζόδρομου της Πινακοθήκης και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου μέχρι το ελαιοτριβείο του Δεδικούση. Φανταστείτε τον κι αυτόν με μεγάλα πεζοδρόμια, όπου ο περίπατος θα είναι μια μικρή απόλαυση δίπλα στο ρέμα ιδιαίτερα όταν το νερό κελαρύζει…


Την ιδέα και πρόταση που έκανα παλιότερα, εδώ από το Blog, για τη δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού από τη γέφυρα της πλατείας το οποίο ακολουθώντας το ρέμα προς βορρά θα συναντά τους παλαιούς Νερόμυλος και θα φτάνει μέχρι το νερόμυλο του Αλεξόπουλου, σχεδόν την έχω ξεχάσει κι εγώ… (δες ΕΔΩ).
Αν κάποιοι υποψήφιοι συνδυασμοί των επόμενων δημοτικών εκλογών θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους το εν λόγω έργο, αυτή τη φορά να μας δώσουν και ημερομηνίες υλοποίησής του.

Όσο για τη σήμανση του δρόμου στο ρέμα που ανέφερα στην αρχή καλό είναι να γίνει σήμερα…


Θα μπορούσε ο κεντρικός δρόμος να γίνει κάπως έτσι; Φυσικά και θα μπορούσε, γιατί οι άλλοι μπορούν κι εμείς όχι; Η φωτογραφία είναι από δρόμο της Λάρισας, αυτοί τι έχουν παραπάνω…