Μια όμορφη εκδήλωση, προάγγελος των γιορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε από το δήμο Τεμπών και τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ, στους Γόννους σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019, με την σύμπραξη του Λαογραφικού μουσείου-ΜΕΣ Γόννων και του συλλόγου Γυναικών Γόννων. (Φωτογραφικά στιγμιότυπα στο τέλος της ανάρτησης).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το στόλισμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία από τα παιδιά του χωριού. Στη συνέχεια τα παιδιά έγραψαν τις επιθυμίες τους στο βιβλίο ευχών για τον Αι-Βασίλη και γεύτηκαν γλειφιτζούρια από το χριστουγεννιάτικο περίπτερο των γυναικών ενώ στους ενήλικες προσφέρονταν ρακόμελο, επίσης για τα παιδιά λειτουργούσε εργαστήρι κατασκευών, face painting (ζωγραφική προσώπου).

Το Φωνητικό σύνολο Γόννων τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Πόπης Τσόκανου.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη ο οποίος ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα και η νέα χρονιά 2020 να είναι μια χρονιά εποικοδομητική, μια χρονιά δημιουργικότητας και αισιοδοξίας, αλλά κυρίως γεμάτη Αγάπη και Υγεία με ιδιαίτερη φροντίδα στα μικρά παιδιά».

Στη συνέχεια έγινε το άναμμα του δέντρου από τους μικρούς φίλους και τον δήμαρχο, Γιώργο Μανώλη με τη συνοδεία εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων. Μια όμορφη νότα έδωσαν τα δεκάδες φαναράκια που ενώ υψώνονταν φώτιζαν τον χειμωνιάτικο ουρανό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε από την φιλαρμονική του δήμου υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Κώστα Ζωιτού που μαζί με την παιδική χορωδία της μουσικής σχολής Τεμπών, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Πόπης Τσόκανου, σκόρπισαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο πλήθος των παιδιών και των ενηλίκων που συμμετείχαν και η εκδήλωση έκλεισε με χορευτικά «Ζούμπα» που ήταν μια ευχάριστη συμμετοχή-προσφορά από τον σύλλογο Μακρυχωρίου.

Εκτός του δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, στη γιορτή παραβρέθηκαν, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, Χρήστος Κρικώνης ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου, Πατήρ Ιωάννης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πάρα πολύς κόσμος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε Μαρία Δεδικούση-Γιαννάκη.