«Γιατί κλαις;» μου είπε ο Θεός.
«Κύριε», απάντησα εγώ «κλαίω γιατί αγκάθι σπρώχνεται μέσα στην καρδιά μου από τον άνθρωπο που αγαπώ».
«Αυτό ήταν από εμένα», μου απάντησε Εκείνος. «Εγώ επέτρεψα να σου φερθεί έτσι, επειδή ήθελα να σε φέρω κοντά μου με αυτή σου την πληγή. Θυμάσαι πόσο πολύ άρχισες να προσεύχεσαι όταν πληγώθηκες τον πρώτο καιρό; Κάθε μέρα και κάθε νύχτα με ζητούσες κοντά σου. Επέτρεψα να πληγωθείς για να έρθεις πιο κοντά στο βίωμα του δικού μου θείου Έρωτα και να αισθανθείς την αγάπη μου η οποία σε αντίθεση με των ανθρώπων, δε χάνεται και δεν ξεθωριάζει ποτέ».
«Γιατί κλαις;» με ρώτησε ξανά ο Θεός.
«Κύριε κλαίω», του απάντησα, επειδή τα χρήματα στην τσέπη μου δε φτάνουν. Και αναρωτιέμαι πώς θα ζήσω, τι θα κάνω».
«Και αυτό είναι από εμένα», μου απάντησε πάλι. «Εγώ επέτρεψα να βρεθείς σε στέρηση για να καταλάβεις πως Εγώ έχω τη δύναμη να σου δώσω όλα αυτά που χρειάζεσαι. Για να στηριχθείς σε Εμένα και όχι στις δικές σου πεπερασμένες δυνάμεις. Από εμένα να εξαρτάς τη ζωή και το πουγκί σου και δε θα χάσεις».
«Γιατί κλαις;» με ρώτησε τρίτη φορά ο Θεός.
«Κύριε, κλαίω επειδή με πρόδωσε φίλος που αγαπούσα πολύ».
«Και αυτό είναι από Εμένα», μου απάντησε πάλι Εκείνος. Επέτρεψα να πληγωθείς ώστε να καταλάβεις πως ο καλύτερος φίλος σου είμαι Εγώ. Εξομολογήσου σε Εμένα όλα αυτά που σε φοβίζουν, δε θα σε κρίνω και δε θα απορρίψω ποτέ».
«Γιατί κλαις;» με ρώτησε για τέταρτη φορά ο Θεός.
«Κύριε κλαίω επειδή Σε ζητώ και δεν έρχεσαι».
«Ακόμα και αυτό από Εμένα είναι. Πολλές φορές δεν απαντώ αμέσως στα αιτήματά σου, επειδή θέλω να θερμάνω την πίστη σου. Συνέχισε να με ψάχνεις, να με αναζητάς και να είσαι βέβαιος πως θα σου απαντήσω».
«Γιατί κλαις;» με ρώτησε ξανά ο Θεός για Πέμπτη φορά.
«Κύριε, ύδατα έφτασαν ως την ψυχή μου και αγωνιώ. Πώς θα ζήσω, πώς θα βρω δουλειά, τι θα κάνω;».
«Ακόμα και αυτό από Εμένα είναι. Για να αντιληφθείς πως Εγώ έχω τη δύναμη να σε στηρίζω σε όλα στη ζωή σου. Μη βασίζεσαι στα χέρια σου, στήριξε τις ελπίδες σου σε Εμένα. Μπορώ να Σου δώσω αυτά που χρειάζεσαι».
«Κύριε, τι πρέπει να κάνω για να Σε πιστέψω περισσότερο;» Τον ρώτησα ξανά.
«Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου και θα με δεις. Θα με νοιώσεις όταν με εμπιστευτείς. Γιατί τους ανθρώπους πρέπει να τους γνωρίσεις για να τους εμπιστευτείς. Ενώ Εμένα πρέπει να με εμπιστευτείς για να με γνωρίσεις».