Το site «Perataria.gr» και με υπότιτλο «Το Blog του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά» συμπληρώνει σήμερα ένα χρόνο από την έναρξη λειτουργίας του στις 21 Σεπτέμβρη 2019. Η Perataria.gr λοιπόν, το μέσο που σε περνάει απέναντι, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό το απέναντι, που ξεπερνά τα εμπόδια, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτά, αλλά και το μέσο που καταφέρνει να επικοινωνεί και να ενώνει ανθρώπους, τόπους, σκέψεις και ιδέες κατάφερε ως διαδικτυακή πύλη να πετύχει τους στόχους της που δεν ήταν και δεν είναι άλλοι από την ενημέρωση των ανθρώπων της περιοχής και όχι μόνο με άρθρα και άλλα θέματα που αναρτήθηκαν, χωρίς να χάσει τίποτα από τη φιλοσοφία του, τον τρόπο γραφής και ενημέρωσης που είχε δεκαεφτά χρόνια τώρα σαν απλό Blog.

Σήμερα, λοιπόν, ο επισκέπτης μπαίνοντας στη σελίδα, μπορεί να βρει όλες τις παλιές αναρτήσεις του Blog (2004-2019) αλλά και τις καινούργιες  (2019-2020)   που αφορούν άρθρα, απόψεις, σχόλια, τοπικές ειδήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, για τη ζωή των ανθρώπων της επαρχίας και κυρίως των Γόννων και του δήμου Τεμπών, να βρει φωτογραφίες της περιοχής, φωτογραφίες εκθέσεων, εκδηλώσεων, να βρει ερασιτεχνικά βίντεο με θέματα και εκδηλώσεις της περιοχής, στη στήλη «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη» μπορεί να διαβάσει ο επισκέπτης ανέκδοτα λογοτεχνικά κείμενα ενώ στη στήλη «Σαν σήμερα» που ολοκληρώνει αυτές τις μέρες τον ετήσιο κύκλο της μπορεί εκτός από τα εθνικά και διεθνή γεγονότα να δει και ιστορικά γεγονότα του τόπου μας. Επίσης πριν λίγες μέρες το Blog εγκαινίασε μια καινούργια στήλη με λογοτεχνικά κυρίως κείμενα φίλων και αναγνωστών του Blog. Με τη στήλη αυτή θέλει να δώσει ένα βήμα σε γνωστούς και μη λογοτέχνες αλλά και σε ερασιτέχνες του είδους που θέλουν να δουν τα κείμενά τους να «περπατούν» και να διαβάζονται στο διαδίκτυο.

Όσο για τα στατιστικά της πρώτης χρονιάς τόσο η Google όσο και η WordPress δείχνουν μια καλή επισκεψιμότητα (βλέπε σχετικούς πίνακες στο τέλος της ανάρτησης) :
Ο μέσος όρος ημερήσιας επισκεψιμότητας τον μήνα Αύγουστο – που θεωρείται και νεκρός μήνας – ήταν από 300 μέχρι 590 επισκέπτες και από αυτούς το 75% ήταν νέοι επισκέπτες.
Οι επισκέπτες βλέπουν το Blog σε μεγαλύτερο ποσοστό 65% από κινητά τηλέφωνα και ακολούν υπολογιστές με 25% των επισκεπτών και τα Tablet το υπόλοιπο 10%.
Πρώτη χώρα επισκεπτών είναι η Ελλάδα και ακολουθούν οι Η.Π.Α., η Γερμανία, η Αυστραλία, η Αγγλία. κ.ά.
Στις πόλεις τώρα την πρωτιά έχει η Αθήνα με δεύτερη τη Λάρισα, τρίτη τη Θεσσαλονίκη και τέταρτο το Irvine (Cilicon Valley).

Φίλες και φίλοι, καλά πάμε, Σας ευχαριστώ για την προτίμησή σας και την εμπιστοσύνη σας ..! Εδώ θα είμαστε να τα λέμε…

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς