Στην έκθεση Σύγχρονης Τέχνης PERFORMANCE ROOMS2020 οι Λαρισαίες εικαστικοί Μαρία Ζησοπούλου και Δήμητρα Οικονόμου με την performance #INTERFACE υπό την επιμέλεια της Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου.

prosklisi

Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πάνθεον παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «PERFORMANCE ROOMS2020» στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus” στην πλατεία Δεξαμενής, (Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Αθήνα), όπου 17 επιμελητές παρουσιάζουν 28 performers από τις εικαστικές τέχνες καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία όπως το θέατρο, τον χορό, τη μουσική, τα multimedia, στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου. Σε κάθε δωμάτιο θα επιτελείται και μια ζωντανή performance κατά την τετραήμερη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό για τρεις ώρες κάθε μέρα, από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, 19:00 – 22:00.

Λαρισαίες εικαστικοί Μαρία Ζησοπούλου και Δήμητρα Οικονόμου συμμετέχουν και παρουσιάζουν την performance με τίτλο #interface.
Η εικαστική επιμελήτρια Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οριοθετημένες από έναν κύβο, η Μαρία Ζησοπούλου και η Δήμητρα Οικονόμου, χωροθετούν υπαινικτικά το περιβάλλον όπου συντελείται η δράση τους, εικαστική και παράλληλα σωματική. Δημιουργώντας η μία μέσω της άλλης και συγχρόνως μαζί, εντός του αυτοσχέδιου πλαισίου τους. Έχοντας ως μέσο την επαφή, μεταβαίνουν σε μία πιο σωματική εμπειρία, μία ρέουσα εικαστική διεπαφή με την οποία επιβεβαιώνουν ότι η performance είναι «κάτι υπάρχον», απλώς συμβαίνει, επαναφέροντας τον αρχέτυπο δεσμό μεταξύ τέχνης και σώματος. Η επιμελημένη από τις ίδιες τις δημιουργούς video προβολή, καθώς και η πρωτότυπη μουσική παραγωγή των Droids on Acid, συνθέτουν μία εφαπτόμενη εικαστική προσέγγιση όπου ο θεατής – χρήστης του έργου καλείται να ψηφιοποιήσει τη προσωπική του εμπειρία κοινοποιώντας την φωτογραφική του ματιά στα social media». #διεπαφή #interface

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν και να καταγραφούν συστηματικά οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον καλλιτεχνικό χώρο της Performance, καλλιτεχνικά και θεωρητικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων, σαν συνέχεια των προηγούμενων διοργανώσεων για τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν συμβάλει στην ανάδειξη ενός μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών και επιμελητών.

Επιμέλεια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου
Performance: Μαρία Ζησοπούλου, Δήμητρα Οικονόμου
Video: Μαρία Ζησοπούλου, Δήμητρα Οικονόμου, Σωτήρης Παππάς
Ήχος: Droids on Acid