Εγκλεισμός ή ανοσία της αγέλης;
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε τις υποδείξεις των ειδικών και βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Τα ίδια έκανε και πέρσι όταν τέτοια εποχή, ευρισκόμενη σε αδιέξοδο -αφού προηγουμένως δεν είχε λάβει κανένα μέτρο- έθεσε τη χώρα σε επαναλαμβανόμενα λοκντάουν.
Φέτος, με το όπλο των εμβολίων στο χέρι, κάθε τρεις και λίγο κήρυττε το τέλος της πανδημίας και την έξοδο στην ελευθερία, ενώ ο πρωθυπουργός, τον Φεβρουάριο, όρισε και την απόσταση που μας χώριζε από το τέρμα του τούνελ. Μόλις ένα μίλι που ήδη το διανύαμε ή αλλιώς ένα δίμηνο περιορισμών και μετά τέλος.

Έχουμε τονίσει με κάθε ευκαιρία ότι το ζήτημα της πανδημίας δεν είναι επικοινωνιακό και ότι ο ιός δεν κάνει χάρες – το αυτονόητο δηλαδή. Δυστυχώς όμως αυτή η κυβέρνηση ούτε τα αυτονόητα αντιλαμβάνεται. Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο φετινός Οκτώβριος να καταγράφεται στην ιστορία της πανδημίας στη χώρα μας ως ο πιο τραγικός μήνας με 86.408 καταγεγραμμένα κρούσματα και 1.110 θανάτους.
Ήταν φανερό πού οδηγούνταν τα πράγματα λόγω της υπερμεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, του σταθερά υψηλού αριθμού των κρουσμάτων, της χαλάρωσης των μέτρων, της ικανότητας του ιού να μεταλλάσσεται, αφού υπάρχει χώρος γι’ αυτό, καθώς δεν υπάρχει εθνικό τείχος ανοσίας και οι εμβολιασμοί παγκοσμίως βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο – ειδικά στις φτωχές και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την τραγωδία με μια άλλη πολιτική. Με αυστηρά μέτρα προφύλαξης παντού και για όλο τον πληθυσμό, με την ενίσχυση του ΕΣΥ αντί της αποδυνάμωσής του, με την ενημέρωση των πολιτών με όρους αλήθειας και όχι προπαγάνδας.
Επιλέχθηκαν ο χωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ο στιγματισμός, ο κοινωνικός αυτοματισμός, ο καταναγκασμός και ο υπερτονισμός της ατομικής ευθύνης.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι αυτή η πολιτική έφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο και έτσι βρισκόμαστε σήμερα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι πέρσι τέτοια εποχή. Θα ξανακλείσει η κυβέρνηση την κοινωνία στα σπίτια ή αυτή τη φορά θα δοκιμάσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης και όσοι επιβιώσουν; Σε αυτό το δίλημμα έχει φέρει τη χώρα.

Πηγή : ΕΦ.ΣΥΝ.