Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή κατοίκων του χωριού και επισκεπτών έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ερασιτεχνών Δημιουργών στο παλαιό Δημοτικό σχολείο Γόννων. Την έκθεση με τον γενικό τίτλο «Με πινέλα και μπογιές… δίνω χρώμα στις γιορτές», διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων και η διάρκειά της είναι από 26/12/2022 έως 08/01/2023 με ώρες λειτουργίας της 11:00-13:00 το πρωί και 17:00-19:00 το απόγευμα. (Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης). Σε σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου αναφέρονται τα εξής :

«Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 26/12/2022 Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με έργα από Γοννιώτες ερασιτέχνες δημιουργούς στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων . Την έκθεση προλόγισε η κ. Καίτη Τσεκούρα καθώς και ο δάσκαλος ζωγραφικής κ. Γιώργος Βροντινός, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δύναμη αλλά και στην αναγκαιότητα της Τέχνης και τα οφέλη της. Κατόπιν ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Γόννων κ. Βασίλη Σίμο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γόννων κ. Γιώργο Μπανιώρα για την παραχώρηση του χώρου και την αρωγή τους στη λειτουργία της έκθεσης. Επίσης ευχαρίστησε όλους του συγχωριανούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου κι επέλεξαν να εκτεθούν στο κοινό με τα έργα τους .
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι σεβαστοί πατέρες Ιωάννης Τζίτζιος και Χρήστος Ψαχούλας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γόννων κ. Βασίλης Σίμος, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τάσος Τσιαπλές, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κοντογιάννης, ο Γραμματέας του Γ.Σ. Ολυμπος Γόννων κ. Γιώργος Αλεξανδρή , ο εκπρόσωπος του Δικτύου Τεμπών – Δέλτα Πηνειού κ. Δημήτρης Γουγουλιάς, η κ. Μαίρη Τσιαπλέ εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Γόννων, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου καθώς και αρκετοί κάτοικοι του χωριού .

Οι ερασιτέχνες δημιουργοί που εκθέτουν έργα τους είναι : Ανυφαντή Παγώνα, Γκαρντάνου Ασπασία, Δαούτη Βιβή, Δεδικούση Ελισάβετ, Καραβιδές Βασίλης, Καραγκιόζης Αχιλλέας, Καραΐσκου Ευανθία, Κατσιούλας Νικόλαος, Κοντογιάννη Παρασκευή, Κοψαχείλη Κατερίνα, Κυλινδρή – Δήμου Χρύσα, Κυρίτση Δέσποινα, Κυρίτση Χρυσούλα, Κωστής Βασίλειος, Μπαρμπαγιάννη Ζωή, Μπούτλα Κατερίνα, Παζιάνας Αστέριος, Πανδρεμμένου Λένα, Παπαγεωργίου Ματούλα, Πετρωτός Σπύρος, Τάσιου – Γκατζιά Αθηνά, Τσεκούρα Καίτη, Τσιαπλέ Μαίρη, Τσιούρβας Αιμιλιανός, Σάρρου Αντιγόνη, Σάρρου Δέσποινα, Σίμου Χρυσάνθη, Χριστοδούλου Βασιλική.
Την έκθεση επίσης κοσμούν και έργα Γοννιωτών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν βρίσκονται σήμερα κοντά μας, ως ευγενική προσφορά των συγγενικών τους προσώπων, και αυτά είναι των του Βαρδακάρη Νικόλαου και του Μαλλιόπουλου Θεόδωρου».

Τους ευχαριστούμε όλους .
Το Δ. Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων