Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας έβγαλαν τόσο ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης όσο και η Μαρία Κωστή από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών.

Μήνυμα προς τους δημότες και κατοίκους του απεύθυνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σχετικά με την πανδημία του COVID – 19, τονίζοντας ότι ο αγώνας του Δήμου για την προστασία της υγείας των συμπολιτών συνεχίζεται διότι ο επικίνδυνος ιός επιμένει και δυστυχώς τα νέα περιοριστικά μέτρα είναι απολύτως αναγκαία για τον περιορισμό της διασποράς του.
«Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενήμεροι, συνεχίζει ο Δήμαρχος, για τους κινδύνους από τα αποτελέσματα της ασθένειας του COVID – 19. Δεν πρέπει να πιστεύουμε τις παραπλανητικές ειδήσεις, που τροφοδοτούν σε άλλους πανικό και σε άλλους αδιαφορία, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Οι επιστήμονες είναι οι μόνοι που δίνουν την υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και αληθινή πληροφόρηση και μόνο αυτούς πρέπει να ακούμε. Οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι, για να είμαστε όλοι ασφαλείς.
Ιδιαίτερα οι νέοι μας, το μέλλον μας και η ελπίδα μας, πρέπει να λειτουργούν προσεκτικά με υπευθυνότητα. Έχει καταρριφτεί ο μύθος ότι τα νεαρά άτομα και τα μικρά παιδιά έχουν ανοσία απέναντι στον CΟVID – 19 και δυστυχώς, όπως γνωρίζουμε, σε πολλές περιπτώσεις έχει σημειωθεί βαριά συμπτωματολογία. Αλλά ακόμη και οι μη έχοντες συμπτώματα νέοι κινδυνεύουν στο μέλλον να νοσήσουν ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού που προσβλήθηκαν, από διάφορες άλλες παθήσεις.
ΟΦΕΙΛΟΥΝ λοιπόν, κυρίως οι νέοι μας, με ευαισθησία και προνοητικότητα να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας κυρίως για τον εαυτό τους, για να προχωρήσουν στα όνειρα, τις αναμονές και τους στόχους τους υγιείς. Η χρήση της μάσκας παντού προστατεύει τους υγιείς και σταματά την εξάπλωση της νόσου, πάντα φυσικά σε συνδυασμό με τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα ατομικής προστασίας».
Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, συνεχίζει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης, αλλά πιστεύω ότι λειτουργώντας με υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα νικήσουμε την πανδημία και θα πάρουμε πίσω την όμορφη, γνωστή μας καθημερινότητα».
Ο Δήμος Τεμπών συνεχίζει την μέριμνα και την υποστήριξη ατόμων που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μόνα τους, όπως ΑΜΕΑ, άτομα τρίτης ηλικίας και ευπαθείς ομάδες πολιτών, με το επιτυχημένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επίσης, για την προστασία των δημοτών και των υπαλλήλων του Δήμου, έχει καθιερωθεί οι συναλλαγές με τις διάφορες Υπηρεσίες, να πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ΦΑΞ κλπ και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, και απαιτείται φυσική παρουσία, να προγραμματίζεται ραντεβού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
Τελειώνοντας ο Δήμαρχος, στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα στους συμπολίτες του πως «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προσπαθούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ τον κορωνοϊό».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών με κείμενό της, που υπογράφει η επικεφαλής Μαρία Κωστή, απαντά στον δήμαρχο Τεμπών και το μήνυμά του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Μήνυμα απηύθυνε προς τους κατοίκους «του», όπως είπε, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.
Μήνυμα, προκειμένου να υπενθυμίσει την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας την ευθύνη του Δήμου απέναντι στους δημότες, του κράτους απέναντι στους πολίτες, μαζί με την προτροπή «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», να ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, τον κορωνοϊό.
Εμπρός λοιπόν δήμαρχε, κάνε πράξη αυτό που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γονείς, παιδιά, δάσκαλοι διεκδικούν, για αυτή την συγκυρία αλλά και γενικότερα, σε σχέση με την καθαριότητα στα σχολεία.
Εμπρός λοιπόν, αντί τα περισσότερα σχολεία να έχουν μια μόνο καθαρίστρια 3ωρης απασχόλησης, να μετατρέψετε τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης, όπως έκανε ο Δήμος Πατρέων, ώστε οι χώροι να καθαρίζονται διαρκώς, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών σ’ αυτά.
Εμπρός να εξασφαλίσετε, σαν δημοτική αρχή, στα σχολεία τμήματα που να έχουν μέχρι 15 μαθητές, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα συγχρωτισμού, διεκδικώντας πρόσθετες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού γι’ αυτό τον λόγο.
Εμπρός να απαιτήσετε το Κέντρο Υγείας Γόννων, να επανδρωθεί με όλες τις ειδικότητες και να εξοπλιστεί με όλα τα μηχανήματα, προκειμένου οι δημότες να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν στα νοσοκομεία της Λάρισας, δημιουργώντας συνωστισμό, αλλά να εξυπηρετούνται στον τόπο τους.
Εμπρός λοιπόν να ακυρώσετε τώρα την σύμβαση που, πριν ένα χρόνο περίπου, υπογράψατε με το ANIMUS για παροχή «ασφαλείας υγείας» στους εργαζόμενους στο δήμο και να απαιτήσετε την επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στον αγώνα κατά του Covid-19,με ταυτόχρονη πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και εργαστηριακών.
Εμπρός να απαιτήσετε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη υγιεινή στους δημότες, με την «σχολαστική» καθαριότητα των δημοσίων χώρων.
Εμπρός λοιπόν, με έντονη τη συναίσθηση του χρέους σας απέναντι στους νέους μας, σ’ αυτούς που αποκαλείτε το μέλλον μας και την ελπίδα μας, που έτσι πράγματι είναι, να ελέγξετε σήμερα όχι αύριο, την αντοχή των σχολικών κτιρίων μπροστά στο ενδεχόμενο σεισμού, που συνεχώς ζητάμε να γίνει, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που πρόσφατα είδαμε να γίνονται στη Σάμο και μόνιμα αγνοείτε.
Εμπρός λοιπόν δήμαρχε και δημοτική αρχή. Όλα τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, σας τα έχει τονίσει πολλές φορές και θα σας τα υπενθυμίζει διαρκώς, όσο εσείς θέλετε αλλά να λέτε και άλλα να κάνετε, προσπαθώντας να μεταθέτετε τις ευθύνες σας και τις ευθύνες της κυβέρνησης που υποστηρίζετε, στις πλάτες των δημοτών «σας» και του λαού γενικότερα».

Πηγή : Larissanet