Ευρεία σύσκεψη έγινε στην περιοχή του Στομίου όπου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι αλλά και φορείς των δήμων Τεμπών και Αγίας καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στο Δέλτα του Πηνειού ήδη δρομολογούνται δύο αιτήσεις προκειμένου εκεί να στηθούν μονάδες μυδοκαλλιέργειας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωπος του ΕΟΤ, εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Αγιοκάμπου, καθώς και εκπρόσωπος από το δήμο του Δίου στην Πιερία.

Όλοι οι φορείς και οι παρευρισκόμενοι σημείωσαν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε καταστροφή σε ολόκληρη την περιοχή τόσο στο τουριστικό τομέα όσο και στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό δηλώνουν αντίθετοι στην δημιουργία μυδοκαλλιεργειών στο Δέλτα του Πηνειού.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν φόβοι ότι το τμήμα από το Καστρί Λουτρό έως και το Στόμιο ενδέχεται να μετατραπεί σε μία περιοχή στην οποία θα αναπτυχθούν μυδοκαλλιέργειες. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πέρα από το περιβάλλον θα προκληθεί καταστροφή και για τους ψαράδες της περιοχής τα επόμενα χρόνια εφόσον υλοποιηθούν οι παραπάνω σχεδιασμοί.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση αντίδραση με υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία το οποίο και θα δηλώνει την αντίθεση τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων όσο και των κατοίκων της περιοχής. μάλιστα για την εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενημερωθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

ΠΗΓΗ : LARISSANET