Στον χώρο του Θεάτρου Τεμπών και στη συνέχεια στην πλατεία του Ομολίου βρέθηκαν, το Σάββατο 9 Απρίλη 2022, τα μέλη του «ΔΙΚΤΥΟΥ Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ».

Οι παρευρισκόμενοι αφού περιηγήθηκαν στο χώρο και στις εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του θεάτρου, άκουσαν μία ιστορική αναφορά για την μετατροπή του Λατομείου σε Θέατρο Τεμπών από τον Εμμανουήλ Γιώργο, Συντονιστή του Δικτύου και στη συνέχεια την εισήγηση του Αντιδήμαρχου Αγιάς, Νίκου Ντάγκα, σχετικά με την κοινή πρόταση του Δήμου Αγιάς (με την συνεργασία του Δασικού Συνεταιρισμού Ομολίου) για την ένταξη του χώρου του Θεάτρου Τεμπών σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για αποκατάσταση και δημιουργία σ’ αυτόν, Κέντρου Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης. Σύντομη παρέμβαση στο θέμα συνδέοντάς το με την ανάπτυξη της κοιλάδας των Τεμπών έκανε ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης και ακολούθησαν σκέψεις και προτάσεις του πρώην δημάρχου Ευρυμενών, Δημήτρη Τσιτσέ, του Δημήτρη Λαγού, του προέδρου του συλλόγου της Αλεξανδρινής, Ηλία Κίτσο, του μέλους του Δ.Σ. του ΜΕΣΑ Καλλιπεύκης, Παναγιώτη Παπαϊωάννου και άλλων.

Ακολούθησαν στη πλατεία του Ομολίου όπου φιλοξενήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Δικτύου από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», οι παρουσιάσεις τοπικών ιστορικών προσώπων που σημάδεψαν με τα έργα και τη δράση τους την περιοχή. Μίλησαν η Ακριβή Περλέρου για τον Νικοτσάρα, ο Μπάμπης Βόγιας για τον Κουτόβα και ο Γιάννης Μάνθος για την αντιστασιακή δράση του Αντώνη Βρατσάνου.

Τέλος η συνεδρίαση των μελών του Δικτύου ασχολήθηκε με διοικητικά, οργανωτικά και διαδικαστικά θέμα λειτουργίας του Δικτύου.

Εκτός από τις σημερινές φωτογραφίες στο χώρο υπάρχουν και δύο από την 1η Πανδημοτική Γιορτή του δήμου Τεμπών τον Ιούλη του 2013. Γιατί τα μέλη του Δικτύου και όλοι οι φορείς της περιοχής έτσι θέλουν το θέατρο Τεμπών, ζωντανό και λειτουργικό.