Ελεύθερα με χρήση ειδικής κάρτας και χωρίς να επιβαρύνονται με το αντίτιμο διοδίων θα περνάνε από την νέα εθνική οδό (ΠΑΘΕ-Σήραγγεςς Τεμπών) οι κάτοικοι του δήμου Τεμπών, για ένα εξάμηνο, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ.θ. 11+950), της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς από τις 21 Οκτωβρίου ως και τις 30 Ιουνίου 2020.

Και ενώ η διακοπή της κυκλοφορίας από τη γέφυρα Πυργετού στην κοιλάδα των Τεμπών ξεκινά από μεθαύριο Δευτέρα 21 Οκτώβρη, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για ποιοι κάτοικοι, ποιών δημοτικών διαμερισμάτων, από πού και με ποια δικαιολογητικά θα κάνουν την παραλαβή των καρτών τους, τόσο από τις υπηρεσίες του δήμου όσο και από την εταιρεία.

Για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Καραγιάννης,  επικοινώνησε με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρη Γκατσώνη, με τον οποίο είχε συνάντηση, όπου βρέθηκε λύση στο θέμα που ανέκυψε, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη από την προσεχή Δευτέρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε το πλαίσιο με βάσει το οποίο θα προχωρήσει η σχετική διαδικασία και προβλέπει τη χορήγηση ειδικών καρτών από την εταιρεία στο δήμο Τεμπών, ο οποίος θα τις παραχωρήσει στους μόνιμους κατοίκους του δήμου. Η παραχώρηση των καρτών θα ελεγχθεί από το δημόσιο για την καλή διαχείριση αυτών από το δήμο Τεμπών.

Να θυμίσω ότι για το θέμα  εκτός από το ψήφισμα  του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών για τη δωρεάν διέλευση,  είχαμε την παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Χαρακόπουλου προς τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών , Γιώργο Καραγιάννη για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε με την επισκευή της γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη και την υποχρέωση των δημοτών να πληρώνουν διόδια στην εθνική οδό. Μετά από ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, τονίζοντας ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση εναλλακτικής διαδρομής χωρίς διόδια”. Επίσης το θέμα φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η παράταξη του πρώην δημάρχου, Κώστα Κολλάτου.  “Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Καραμανλή καθώς και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι βουλευτές του Ν. Λάρισας μετά και απο το κοινό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δ.Τεμπών για την δωρεάν μετακίνηση των δημοτών του Δήμου μας .

Απο την πρώτη στιγμή ο Συνδυασμός Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης και η παράταξη μας μέσα απο τα ΜΜΕ καθώς και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητήσαμε την δωρεάν μετακίνηση των δημοτών του Δήμου μας για όσο διάστημα παραμένει αποκλεισμένη η Κοιλάδα των Τεμπών .Σε αυτή την διεκδίκηση η παράταξη μας ηταν κάθετη αξιώνοντας την ελεύθερη μετακίνηση των δημοτών μας γιατί αφ’ενός δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή και αφετέρου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν «χρυσοπληρώσει» το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο πολλάκις τα προηγούμενα 45 χρόνια.

Μένουμε εδώ, σταθεροί στις αξίες μας, δίπλα σε κάθε δημότη που θα χρειαστεί τη βοήθεια, την υποστήριξη ή τη συνδρομή μας.

Παραμένουμε σταθεροί υπηρέτες της αυτοδιοίκησης ενεργώντας πάντα για το καλό του τόπου μας”!

Συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης .


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γέφυρα Πηνειού
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, αποκλείεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ/θ 11+950) επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσής της, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα (21-10-2019) έως και την Τρίτη (30-06-2020).
Η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής:
• Α/Κ Ευαγγελισμού – παράκαμψης και κυκλικού κόμβου
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού
• Ι/Κ Τεμπών
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου
• Ι/Κ Ομολίου – οικισμού Περαταριάς
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου
Αντίστοιχα, η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού καμβίδιου κυκλικής κίνησης.
• Ι/Κ Πυργετού – Η/Κ Ραψάνης
Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης.