Το τόλμησαν τα παιδιά της Φιλαρμονικής του δήμου Τεμπών και πέτυχε..! Καταχειροκροτήθηκαν από δημότες και επισκέπτες στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» στο Συκούριο παίζοντας Ροκ και Έντεχνη μουσική, συμμετέχοντας όπως πάντα στις εκδηλώσεις «Κωνσταντίνεια» που οργανώνονται από την κοινότητα Συκουρίου και το Δήμο Τεμπών για τους πολιούχους του χωριού.(Φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης).

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη για το καλωσόρισμα του κοινού και αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν να γίνει η συναυλία, έδωσε το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό στο δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, ο οποίος με τη σειρά του εξήρε τις προσπάθειες της Φιλαρμονικής του δήμου όχι μόνο να μαθαίνει μουσική και μουσικά όργανα στα παιδιά, αλλά και να δίνει συναυλίες κάθε φορά και με διαφορετικό περιεχόμενο.

Την παρουσίαση του θέματος και των μουσικών που συμμετείχαν, έκανε ο Δημήτρης Γουγουλιάς με σύντομες αναφορές στην ιστορία της Ροκ και Έντεχνης μουσικής στην χώρα μας αλλά και στους μουσικούς που την καθιέρωσαν.

Ακούστηκαν τραγούδια των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκου Πορτοκάλογλου, Λάκη Παπαδόπουλου, Τζίμη Πανούση, Θάνου Μικρούτσικου, Σκόρπιονς και άλλα.

Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής που πήραν μέρος ήταν οι : Παναγιώτης Αλίγκας, Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, Ζαχαρίας Γκάνιαρης, Γιώργος Γκουτσιούδης, Νίκος Ζώτος, Νικόλας Μακρής, Άννα Ράπτη, Χρήστος Ρίκα, Αντώνης Σημιτζής, Άγγελος Τζιούρας, Ροδόπη Τσόκανου-Τσόγια, Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη, Κωνσταντίνα Σκοτεινιώτη-Χαντζηγούλα και Σάββας Χαρακόπουλος.

Επίσης καλεσμένοι της Φιλαρμονικής έπαιξαν και τραγούδησαν ξεσηκώνοντας το κοινό, οι μουσικοί : Βαλδούμας Στέλιος, Βόγγολης Τάσος, Γκουντής Κώστας και Παπαδόντας Στέλιος.

Μαέστρος : ο Κώστας Ζωϊτός

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός του δημάρχου, Γιώργου Μανώλη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου, Γκουντής Μιχάλης, οι αντιδήμαρχοι, Κρικώνης Χρήστος και Νικολάου Γιώργος (πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ), δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος για τη δημαρχία Τεμπών, Πουτσιάκας Νίκος, ο διευθυντής του Λυκείου Γόννων, Δημήτρης Δημάκης, ο πρώην δήμαρχος Νέσσωνα, Νίκος Γερογιάννης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πολλοί άλλοι.

Η παραπάνω συναυλία θα παρουσιαστεί την 26η Μαΐου 2023 στις 19:30 στην κεντρική πλατεία του Πυργετού με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ», του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Τεμπών και του Γυμνασίου Πυργετού.

 

Όχι δεν παίζω ντραμς, απλά δέχτηκα με μεγάλη χαρά – και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό – την πρόσκληση των παιδιών της Φιλαρμονικής να παρουσιάσω τη συναυλία τους.