Τις τελευταίες μέρες υπήρξε στην περιοχή του δήμου Τεμπών (Γόννοι – Πυργετός) μια έντονη φημολογία για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή και αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την ανακοίνωση, του συνδυασμού «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης Δήμου Τεμπών» του Κώστα Κολλάτου, όσο και από την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Μανώλη.

Με βάση το πρόγραμμα διενέργειας δωρεάν Rapid Test για Covid -19 στο δήμο μας τα τεστ που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν είναι τα εξής : Πέμπτη 4/2/2021 Πυργετός – έμπροσθεν Δημοτικού σχολείου ώρα 10 π.μ. – 2 μ.μ. και Παρασκευή 5/2/2021 Γόννοι έμπροσθεν Δημαρχείου ώρα 10 π.μ. – 2 μ.μ.
Θα πρέπει όμως εκτός των τεστ και των προφυλάξεων που όλοι μας θα πρέπει να παίρνουμε τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών να ενταθούν και οι έλεγχοι σε εστίες που συχνάζουν πολλοί άνθρωποι μαζί χωρίς λόγο και μπορεί αυτοί οι χώροι να γίνονται στη συνέχεια και εστίες μόλυνσης και μετάδοσης του ιού.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής :
«Ανησυχία και προβληματισμό – Ελλιπής ενημέρωση από πλευράς αρμόδιων αρχών»
Ο Συνδυασμός Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης Δήμου Τεμπών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Στην πρόσφατη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών και στα πλαίσια ερωτήσεων προς την Δημοτική Αρχή τέθηκε το ερώτημα της διασποράς κρουσμάτων covid-19 στην Τοπική Κοινότητα Πυργετού .
Εκεί η απάντηση του Δημάρχου υπήρξε καθησυχαστική για την πορεία της υγειονομικής κρίσης στην Δ.Ε Κ. Ολύμπου. Ζητήσαμε από πλευρά μας να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για την αποκλιμάκωση της αγωνίας των δημοτών μας, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε.
Την ιδία αγωνία εκφράζουν και οι Δημότες της Δ.Ε Γόννων καθώς καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και έντονων προβληματισμών. Χωρίς να έχουμε πρόθεση εκμετάλλευσης η αντιπολιτευτικής τακτικής για το συγκεκριμένο θέμα αιτούμαστε για μια ακόμη φορά από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να:
α) Τοποθετηθεί επίσημα για την πορεία των κρουσμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Κάτω Ολύμπου –Γόννων .
β) Να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΔΥ & Κ.Υ Γόννων για την διενέργεια περισσότερων ελέγχων στις Δημοτικές ενότητες του Δ.Τεμπών.
γ)Να διενεργηθούν άμεσα Rapid-test στην Τοπική Κοινότητα Γόννων και Πυργετού .
Συμφωνούμε ότι είναι ώρα Εθνικής Ευθύνης και προέχει η προστασία της ζωής, των ανθρώπων μας των οικογενειών μας .
Για αυτό παρακαλούμε και προτρέπουμε τους δημότες μας τα τηρούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας .
Σ΄ ότι μας αφορά ,είμαστε παρόντες κάθε ώρα ,κάθε μέρα ,έτοιμοι να πράξουμε το καθήκον μας και να στηρίξουμε την κοινωνία ,την Δημοτική Αρχή και τους συνανθρώπους μας σ’ αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές».

Δήμος Τεμπών: Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, όχι σε ανησυχητικά επίπεδα
Μετά την έντονη φημολογία και την εύλογη και δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων του δήμου Τεμπών για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, του ιού covid-19 (κορωνοϊός), η δημοτική Αρχή ενημερώνει:
«Σύμφωνα με την τακτική εβδομαδιαία αναλυτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα ενεργά κρούσματα στα όρια της γεωγραφικής αρμοδιότητας του Δήμου Τεμπών προκύπτει βέβαια αυξημένος αριθμός ενεργών κρουσμάτων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά όχι σε ανησυχητικά επίπεδα.
Ως δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά δίνοντας μεγάλη σημασία στην πρόληψη. Έτσι κάθε εβδομάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ πραγματοποιούνται rapid test σε κάθε έδρα των πρώην Δήμων. Επίσης στο Κέντρο Υγείας Γόννων γίνονται καθημερινά rapid test και μοριακά PCR δωρεάν με ραντεβού στο τηλέφωνο 2495350000.
Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης είναι γνωστά πλέον σε όλους μας. Τηρούμε τα μέτρα με υπομονή και σεβασμό στους γύρω μας. Δεν αγνοούμε τα συμπτώματα ή ύποπτες επαφές και όταν απαιτείται, τηρούμε την καραντίνα αυστηρά για να προστατεύσουμε το οικογενειακό μας περιβάλλον, τους φίλους, τους συγγενείς, τους συγχωριανού μας.
Η μη τήρηση των μέτρων από όλους μας, αλλά ιδιαιτέρως των ενεργών κρουσμάτων, έχει κυρώσεις, όχι μόνο με τη μορφή προστίμων αλλά ποινικών κυρώσεων.