Μια δικαστική διαμάχη πολιτών και κυβέρνησης για το κλείσιμο των εκκλησιών υποχρέωσε την τελευταία να παραδώσει στη Δικαιοσύνη πολύ μικρό μέρος των Πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Με αποτέλεσμα στη συνέχεια αυτό το υλικό να δει το φως της δημοσιότητας.
Η ανάγνωση του συγκεκριμένου υλικού οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα πως δεν είναι οι επιστήμονες αυτοί που υπαγορεύουν τις αποφάσεις της Πολιτείας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Το υποψιαζόμασταν. Τώρα ήρθαν και οι αποδείξεις.

Αποδείχθηκε πλέον περίτρανα ο λόγος για τον οποίο, όλον αυτό τον καιρό, η κυβέρνηση αρνιόταν να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα Πρακτικά στο σύνολό τους ή τουλάχιστον να τα γνωστοποιήσει στα κόμματα, παρά τις συνεχείς αιτήσεις-εκκλήσεις και πιέσεις της αντιπολίτευσης.
Κατανοούσε καλύτερα από τον καθένα ότι, μαζί με τα Πρακτικά, θα έρχονταν στο φως και οι δικές της ευθύνες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, τη ζωή και το μέλλον δηλαδή εκατομμυρίων πολιτών. Η αλήθεια όμως πάντα βρίσκει χαραμάδες για να περάσει.
Δεν χωράει αμφιβολία πως η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη απέναντι στον ελληνικό λαό για όσα του φόρτωσε με τις αποφάσεις της, για τα ψεύδη με τα οποία τον γέμισε και για το ότι τον εξαπάτησε λέγοντας πως όσα κάνει τα κάνει γιατί έτσι της λένε οι επιστήμονες.
Είναι επίσης εκτεθειμένη για παραβίαση των δημοκρατικών αρχών του πολιτεύματος, το οποίο νόθευε συνειδητά, καθώς έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφεύγει τον έλεγχο της αντιπολίτευσης. Είναι, τέλος, εκτεθειμένη απέναντι σε μέλη και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, τα οποία ουδέποτε θα συνηγορούσαν σε τέτοιες πρακτικές είτε από θέση αρχής είτε από ατομικό συμφέρον.

Η κυβέρνηση εξέθεσε επίσης σοβαρά την επιστημονική κοινότητα με τον τρόπο που χειρίστηκε την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, καθώς τους μετέτρεψε σε παρακολούθημά της και εκτελεστές των εντολών της. Αυτό βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει από ευθύνες τους τελευταίους, οι οποίοι, ενώ γνώριζαν, σιωπούσαν.
Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ηθικό, πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, με το οποίο η τύχη μιας ολόκληρης χώρας υποτάχθηκε στο μικροπολιτικό συμφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ιδίου. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ασυνείδητοι και επικίνδυνοι, τότε τι είναι;

Πηγή : ΕΦ.ΣΥΝ.